Rijn & Venen

Utrecht 4-8-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Man bedreigt politieagente
HARMELEN Zaterdagavond kreeg de politie de melding dat een man in een woning aan de Burgemeester Timmermanslaan vermoedelijk zichzelf wat wilde aandoen. Toen politieagenten ter plaatse poolshoogte kwamen nemen, werden zij door een 27-jarige man uit Harmelen bedreigd met een mes. Een politieagente kon net op tijd in het dienstvoertuig springen en de deur op slot doen. De verdachte reageerde hierop door met een mes hard tegen de autoruiten te slaan. De man is tenslotte met behulp van pepersprayonder controle gebracht. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.

Koe bevangen door hitte
HARMELEN Zaterdagmiddag rond 16.45 uur kreeg de politie de melding dat een koe op de A12 stond. De koe had wat verkoeling gezocht in een sloot maar was vervolgens de verkeerde kant weer op het droge geklommen en bevond zich ineens op de rijksweg A12 in plaats van in de wei. De politie heeft het verkeer ongeveer 15 minuten stilgelegd en de koe met een paar omstanders weer over de sloot naar de goede kant van de wei geholpen

Onder invloed in de sloot
VINKEVEEN De politie heeft zaterdagochtend rond 06.10 uur aan de Herenweg een 32-jarige man uit Diemen aangehouden. Surveillerende politieagenten constateerden dat de man met een snelheid van 140 km/u over de N201 reed en gebruikmaakte van twee rijbanen. In de Herenstraat kwam de man met zijn voertuig tot stilstand en werd hij aangesproken door de politieagenten. De man nam de benen en politieagenten hebben de man na een achtervolging uit een sloot gehaald. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol genuttigd had (400 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vermoedelijke drenkeling
HAGESTEIN Zaterdagavond heeft de politie met de brandweer een duikzoekactie in de recreatieplas bij de Lekdijk uitgevoerd, nadat een getuige hulpgeroep had gehoord op de plas. Vier duikploegen van de brandweer hebben in het water gezocht naar een eventuele drenkeling. Ook hebben een helikopter van het KLPD en een politiespeurhond geholpen. De zoekactie leverde geen resultaat op en werd zondagmorgen rond 04.30 uur met twee speurhonden hervat. Ook deze zoekactie leverde niets op. De politie heeft ook geen meldingen van vermissingen gekregen en gaat er vooralsnog van uit dat er geen drenkeling in het water ligt.