Eemland zuid 09.00 uur

Utrecht 4-8-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Onder invloed
AMERSFOORT In de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus werd een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.30 uur controleerden politiemensen een automobilist op de Chrysantenstraat. De man, 26 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1015 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Daar de man geen rijbewijs had, kon deze niet worden ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens kreeg hij een rijverbod van 13 uur en een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Dodelijk ongeval
AMERSFOORT Op zondag 3 augustus kwam een 72-jarige vrouw uit Amersfoort om het leven na een val van een trap.

Rond 19.55 uur trof een bewoner van een flat aan de Haydnstraat in de centrale hal zijn 72-jarige buurvrouw onder aan de trap aan. De vrouw had een hoofdwond en de buurman waarschuwde de GG & GD en de politie.

Personeel van de ambulance constateerde dat de vrouw was overleden. Door de politie is een onderzoek ingesteld. Daarin wordt geconcludeerd dat de vrouw per ongeluk van de trap is gevallen, terwijl zij vermoedelijk onderweg was om haar hondje uit te gaan laten. Haar hondje werd bij de voordeur van haar woning aangetroffen.

Vernieling
AMERSFOORT Op zondag 3 augustus werd ontdekt dat meerdere autobanden waren lek gestoken.

Rond 12.40 uur zag een passant dat op de Koningin Wilhelminalaan van drie autos in totaal 7 banden waren lek gestoken. Tot op heden heeft de politie contact kunnen krijgen met één van de eigenaren. Hij komt aangifte van vernieling doen.

Getuigen van de vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.