Heliview Marketingservices


heliview
Business-to-business information

Benchmark-onderzoek Heliview: motiveren zonder salarisverhoging

Heliview Marketingservice, gespecialiseerd in advies en het aanreiken van handvatten om het beste uit verkoopteams te halen, start in augustus met de studie 'Benchmark Sales & Account Management'. Daarin worden bedrijven gemeten op het gebied van aansturingsmethoden, verkoopinformatiesystemen, beoordelingsstructuren en beloningsstructuren.

Dit specifieke onderzoek geeft deelnemers inzicht in de werkwijze van hun verkoopapparaat ten opzichte van collega-bedrijven in hun branche of zelfs de totale markt. Het onderzoek is gebaseerd op 500 (netto) telefonische interviews met functionarissen die het sales- en account management team aansturen. Deelnemen kunnen bedrijven met minimaal 50 werknemers uit de volgende branches: industrie, groot- en tussenhandel, banken, IT-sector en overige dienstverlening. Volgens Heliview-analist Heidi van Dijke maakt een hogere beloning voor sales- en account managers een organisatie niet per definitie beter bestand tegen slechtere economische tijden. Een optimale en marktconforme werkwijze van de sales afdeling zal veel meer impact hebben.
Aanleiding voor de benchmark is het feit dat de verkoopafdeling in organisaties van cruciaal belang is en in de huidige economische situatie zwaar onder druk staat. De vraag is hoe managers hun verkoopteam maximaal kunnen laten presteren. Hogere basissalarissen of juist hogere bonussen? Of heeft een investering in een verkoopinformatiesysteem op maat meer impact? Heliview gaat ervan uit dat hogere beloningen van het verkoopteam geen garantie bieden voor meer succes.

Indien u interesse heeft in het onderzoek of u heeft een vraag met betrekking tot bovenstaand geheel, kunt u contact opnemen met:

Arjen van Zurk (sales): arjen.van.zurk@heliview.nl of 076 - 5484000

Over Heliview

Heliview Research is een full-service marketingorganisatie, gespecialiseerd in de business-to-business-markt op het gebied van o.a. HRM, ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden.

Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview onze producten kunt u ook contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-548 40 00. Ons e-mailadres is: info@heliview.nl