Heliview Marketingservices


heliview
Business-to-business information

Wi-Fi/ Hotspot: Heliview presenteert feiten in plaats van meningen

"Mobiele toegang tot internet en meer: wie, wat, waar, hoe, tegen welke kosten en wanneer? Dit is de centrale vraag die wij als eerste, in kwantitatieve zin, voor de Nederlandse markt zullen beantwoorden, aldus Vincent de Pooter, Senior Analist bij Heliview.

Doel van het onderzoek is te peilen hoe 'mobiel' de zakelijke eindgebruiker is en wil zijn en wat de rol is van exploitanten in het aanbieden van hotspots aan klanten.

Zakelijke markt
Binnen de zakelijke markt wordt onderzocht in hoeverre bij de meest voor de hand liggende gebruikersgroepen - diegenen die zakelijk veel onderweg zijn - de behoefte aan draadloos internet bestaat en in hoeverre zij hotspots als reële optie daarvoor beschouwen. Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre bedrijven bereid zijn investeringen te doen om hun ICT-infrastructuur aan te passen en zo werken via hotspots mogelijk te maken.

Exploitanten
Daarnaast vindt onderzoek plaats onder hotspot exploitanten zoals hotels, universiteiten en congrescentra. Heliview zal de voorlopers op dit gebied die reeds hotspots hebben vragen naar motieven, investeringen, samenwerkingsverbanden en uiteraard tevredenheid. Tevens wordt aan mogelijke exploitanten gevraagd wat de bekendheid is met hotspot toepassingen in hoeverre ze verwachten te investeren? Ook wordt nagegaan wat deze exploitanten verwachten van Telecom -en ICT dienstverleners.

De resultaten van het onderzoek worden in oktober 2003 gerapporteerd.

Over Heliview

Heliview Research is een full-service marketingorganisatie, gespecialiseerd in de business-to-business-markt op het gebied van o.a. HRM, ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden.

Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview onze producten kunt u ook contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-548 40 00. Ons e-mailadres is: info@heliview.nl