Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Ambulance is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

04-08-2003

Actiebereidheid in ambulancesector blijft ondanks kort geding werkgevers groot

HOUTEN - CNV Bedrijvenbond en FNV Bondgenoten hebben woensdagavond 29 juli na raadpleging van hun kaderleden in het particuliere ambulancevervoer (verenigd in het breed actieberaad) besloten de publieksvriendelijke acties en zondagsdiensten in ieder geval tot en met vrijdag 1 augustus voor te zetten.

De bonden zien vol vertrouwen de uitspraak van de rechtbank in Maastricht tegemoet in het kort geding dat de werkgeversvereniging Ambulancezorg Nederland vanmorgen om 10.00 uur heeft aangespannen met het doel de acties te stoppen.

De bonden benadrukken dat de acties met grote zorgvuldigheid worden gevoerd. Zij vinden het van slecht werkgeverschap getuigen dat de branchevereniging naar de rechter is gelopen. Een betere optie was geweest om de bonden op zo kort mogelijke termijn voor hervatting van het overleg over het gerezen conflict uit te nodigen.

Na drie dagen actie voeren trekken CNV Bedrijvenbond en FNV Bondgenoten de conclusie dat in de particuliere ambulancebedrijven als gevolg van de stoïcijnse houding van de werkgevers de geest goed uit de fles is.

Vakbondsleden in het hele land hebben in de bedrijven actiecomités gevormd om op basis van actiemodellen te protesteren en de werkgevers ertoe te bewegen de eisen in te willigen.

De bonden beraden zich op basis van de uitspraak van de rechter over de actiestrategie voor de komende weken.

Het kort geding dient vanmorgen bij de rechtbank van Maastricht in een van de lokalen van het Paleis van Justitie, St. Annadal 1 te Maastricht. Actievoerende werknemers uit de particuliere ambulancezorg hebben aangekondigd de rechtszitting te willen bijwonen.

Nadere inlichtingen:

Jean-Marie Severijns, bestuurder CNV Ambulance, 046 - 42 02 870
Actiecentrum
030 6 348 323/ 390/ 395.