Gemeente Zwolle

Verkeersmaatregelen binnenstad tijdens zomeractiviteiten

In de maand augustus worden er in de binnenstad weer diverse zomerse activiteiten georganiseerd, waaronder de Zwolse zomerkermis. In verband met deze activiteiten zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk.

In verband met de Zwolse zomerkermis zijn de volgende straten van 4 tot en met 18 augustus niet bereikbaar voor het autoverkeer: Rodetorenplein ? Melkmarkt ? Grote Markt ? Luttekestraat ? Grote Kerkplein. Het verkeer wordt waar nodig omgeleid. Tijdens de kermis zal de rijrichting in de Bloemendalstraat omgedraaid worden. Verkeer vanaf de Sassenpoort kan op de normale wijze de Sassenstraat inrijden en tot 11.00 uur via de Korte Ademhalingssteeg en de Grote Markt naar de Melkmarkt. Na 11.00 uur kan het autoverkeer slechts inrijden tot aan de Korte Ademhalingssteeg. Via de Bloemendalstraat en de Koestraat kan het verkeer weer terug naar de Sassenpoort.

Het stadhuis is te allen tijde bereikbaar via de Goudsteeg. Het laatste gedeelte van de Goudsteeg, tussen de Lombardstraat en de Sassenstraat, zal worden afgesloten. Dit betekent dat het inrijdend verkeer via de Lombardstraat en de Praubstraat weer terugrijdt richting de Koestraat.

Warenmarkt
De warenmarkten op vrijdag 8 en vrijdag 15 augustus worden verplaatst naar de Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Ter Pelkwijkstraat, Nieuwe Markt, Sassenstraat en Bethlehems Kerkplein. De warenmarkten op zaterdag 9 en zaterdag 16 augustus worden verplaatst naar de Oude Vismarkt, Gasthuisplein en Ter Pelkwijkstraat. De genoemde straten zijn tijdens de warenmarkten niet bereikbaar voor het doorgaande verkeer.

Peperbus Profspektakel
In verband met het Peperbus Profspektakel op woensdag 13 augustus zijn naast de voor de Zwolse zomerkermis afgesloten straten ook het volgende gebied niet toegankelijk voor het verkeer: Gasthuisplein ? Oude Vismarkt ? Korte Ademhalingssteeg ? Sassenstraat ? Van Nahuysplein ? Wilhelminasingel ? Ter Pelkwijkstraat. Het gehele parcours wordt vanaf 13.00 uur door middel van dranghekken afgezet. Het verkeer wordt waar nodig omgeleid. Ook de busroute over de Wilhelminasingel wordt omgeleid.

Stratenfestival
Tenslotte is in verband met het Stratenfestival op vrijdag 15 augustus vanaf 18.00 uur de gehele binnenstad niet toegankelijk voor het verkeer. Bewoners, die in dit gebied wonen en tijdens de afsluiting de auto nodig hebben, wordt verzocht vroegtijdig de auto buiten het parcours te zetten.


---