Politie Zeeland



Z-5323-2003 VIJF JONGENS VERNIELEN 14 STRANDHOKJES


Zondagavond omstreeks 23.50 uur werd er door een 73-jarige man uit de gemeente Sluis melding gemaakt van vernieling van strandhokjes aan de Boulevard de Wielingen (tussen strandpaviljoen Caricole en De Piraat) in Cadzand-Bad.
Toen de politie op het strand arriveerde troffen ze een 16-jarige jongen uit Heerlen en een 17-jarige jongen uit Klimmen in de duinen aan. Op een camping in Retranchement werden iets later twee 16-jarige jongens uit Heerlen en een 17-jarige jongen uit Klimmen aangehouden. Het vijftal bekende de vernielingen, ze hadden van het hout van de strandhokjes een kampvuur gemaakt. Tevens werden strandstoelen uit de hokjes gepakt en rondom het kampvuur opgesteld.
De jongens worden naar doorgestuurd naar bureau HALT.


W-5324-2003 BESCHONKEN VROUW LAAT AUTO ACHTER NA ONGEVAL


Een 27-jarige vrouw uit Middelburg heeft zondag rond 05.10 uur na een ongeval in de Nieuwstraat in Zoutelande haar auto laten staan en ging te voet verder.
De automobiliste reed over de Westkapelseweg komende uit de richting Westkapelle. In de bocht bij het inrijden van de Nieuwstraat/Zoutelande raakte zij rechts van de weg en kwam ze in de berm terecht en nam 4 paaltjes mee. Haar beschadigde auto, lekke band en beschadigde velg, liet ze achter. Het ongeval werd gezien door getuigen, twee jongens uit Arnemuiden. De Middelburgse werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werd een ademanalyse afgenomen, dit ging de vrouw niet helemaal goed af vanwege haar astma. De indicatie van twee blaasproeven was echter dat de vrouw ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.
Ze kreeg een rijverbod van 12 opgelegd en haar autosleutels bleven op het bureau achter.
Tevens gaf ze toestemming tot een bloedproef welke werd afgenomen.


W-5325-2003 INBRAAK IN VAKANTIEWONING


In een vakantiewoning aan de Joossesweg in Westkapelle werd zondag tussen 10.00 uur en 14.00 uur ingebroken.
De huurder een 43-jarige Duitser mist 4 gsms, een discman, een horloge en een geldbedrag van ongeveer E 1400.
De toegang tot de woning werd geforceerd.


O-5326-2003 26 AUTO'S BEKRAST IN BRUINISSE


Twee Duitse jongens van 5 jaar hebben op een bungalowpark in Bruinisse zondagavond 26 auto's bekrast.
De schade aan de auto's werd opgemaakt, dit zal verder met de betrokkenen afgehandeld worden via de verzekering van de ouders.





Politie Zeeland