Gemeente Rheden

Begeleiders gezocht voor sportactiviteiten 55-plussers

Eind juni is het tweejarige project "Kader op de Kaart" van start gegaan. Een project om deskundig kader te werven voor sport- en bewegingsactiviteiten van 55-plussers. Kaderleden geven op professionele wijze begeleiding, aansturing en hulp. Bijna 25% van de Gelderse bevolking is 55+ en om dit aantal te voorzien van een passend aanbod aan sport- en bewegingsactiviteiten zijn er veel deskundige begeleiders nodig. Dit soort begeleiders is momenteel schaars en wordt zonder scholing steeds schaarser. Daarom is het de bedoeling dat er in totaal ongeveer 100 kaderleden worden opgeleid die les kunnen geven aan 55-plussers. Er moeten zich dus veel vrijwilligers aanmelden voor een opleiding.

Op vrijdag 31 oktober a.s. start een opstapcursus voor de opleiding MbvO: (Meer Bewegen voor Ouderen) gymnastiekleider voor cursisten met onvoldoende vooropleiding. Dan start ook een reguliere cursus MbvO: gymnastiekleider voor cursisten die aan alle instroomeisen voldoen. Op 1, 8 en 15 november a.s. is er een cursus voor GALM-leider in Arnhem. Een cursus Recreatiesportleider voor ouderen start eind dit jaar. Voor de huidige docenten worden er bijscholingen georganiseerd. De eerste bijscholing over "Bewegen en Gezondheid" vindt plaats op 22 november a.s. in Doetinchem.

De Gemeente Rheden heeft, samen met een aantal andere gemeenten (Arnhem, Doetinchem, Nijmegen, Duiven/Westervoort, Renkum, Wijchen), een aantal stichtingen welzijn ouderen uit Rivierenland en de Gelderse Sport Federatie, de handen ineengeslagen om gezamenlijk de kaderproblematiek aan te pakken. De provincie Gelderland ondersteunt het project financieel.

Voor geĂŻnteresseerden is een folder beschikbaar, waarin alle opleidingsmogelijkheden beschreven zijn. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente Rheden, Roel Harbers, (026) 49 76 911, r.harbers@Rheden.nl en de Gelderse Sport Federatie, Jannie Winters, (026) 35 40 365 of jannie.winters@gelderland-sport.nl.




Copyright: Gemeente Rheden