Eemland noord 09.45 uur

Utrecht 4-8-2003 - Persberichten district Eemland noord

Ontvoering?
BAARN In de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus heeft de politie een onderzoek ingesteld naar een mogelijke ontvoering.

Rond 03.00 uur zag een getuige dat een vrouw op de Hilversumsestraatweg door twee mannen in een auto werd geduwd en dat de auto vervolgens wegreed. Daar hij het vermoeden had dat het om een ontvoering ging, waarschuwde hij de politie.

Door de politie werd een onderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat het om een 20-jarige vrouw uit Hilversum, een 16-jarige jongen uit Hilversum en een 19-jarige jongeman uit Bussum ging. Er was echter geen sprake geweest van een ontvoering. Het drietal bestond uit een broer en zus en een vriend.

Het drietal was gaan zwemmen in Baarn. Daarbij was het meisje door de jongens in het water gegooid en had zich nadien in het bos omgekleed. Vervolgens was zij bij de jongens in de auto gestapt en waren zij weggereden.

Snorfietser gewond
SOEST Op zondag 3 augustus raakte een snorfietser bij een aanrijding gewond.

Rond 23.05 uur reed een 51-jarige man uit Soest met zijn snorfiets over de Koninginnelaan in de richting van de Beckeringstraat. Door onbekende oorzaak schampte hij een geparkeerde auto en botste achter op een andere geparkeerde auto. Deze auto werd tegen een daarvoor staande auto gedrukt.

Het slachtoffer is met beenletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. De snorfiets raakte geheel vernield.

Niet betalen
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op de vroege ochtend van zondag 3 augustus probeerden taxiklanten er zonder betalen vandoor te gaan.

Rond 05.30 uur reed een taxichauffeur met drie klanten in Bunschoten Spakenburg. Op de Colijnstraat sprong het drietal uit de taxi en ging er zonder te betalen vandoor. De 35-jarige chauffeur uit Amsterdam ging achter hen aan en wist één van hen, een 22-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, beet te pakken. De politie werd gewaarschuwd.

De politie kwam ter plaatse en wist de ietwat aangeschoten Bunschoter er van te overtuigen dat hij toch echt moest betalen. Hij haalde bij de pinautomaat geld en betaalde de taxichauffeur zijn 100,-.