Gemeente Rotterdam

Café In en Out twee weken dicht na schietincident

De eigenaar van café In en Out op de Schiedamse Singel heeft op verzoek van loco-burgemeester Janssens besloten het café tot en met 15 augustus te sluiten. Vrijdagmiddag 1 augustus heeft zich op het terras en in het café een schietpartij voorgedaan waarbij een persoon gewond is geraakt. Gezien het feit dat het strafrechtelijk onderzoek op dit moment nog niet is afgerond, is onduidelijk wat de feitelijke toedracht van de schietpartij is geweest.

Duidelijk is wel dat een persoon verschillende schoten op bezoekers van de inrichting heeft afgevuurd, waarbij één gewonde is gevallen.

In de brief aan de eigenaar geeft de loco-burgemeester aan dat hij het voorval hoog op-neemt. Een schietpartij in een horeca-inrichting, welke is gelegen in dicht-bevolkte woonwijk, heeft directe gevolgen voor het woon- en leefklimaat. Door het incident is de openbare orde in de om-geving in zeer ernstige mate aangetast. Om de rust in de omge-ving van de horeca-inrichting te herstellen, acht hij het dan ook noodzakelijk dat de inrichting, in afwachting van de uit-komsten van het strafrechtelijk onderzoek tot en met vrijdag 15 augustus 2003, wordt gesloten.

Binnenkort wordt de eigenaar uitgenodigd om zijn zienswijze op het incident te schetsen. N.a.v. het strafrechtelijk onderzoek en de uitleg van de eigenaar zal de burgemeester besluiten nadere bestuurlijke maatregelen te nemen.