Politie Groningen

Persberichten maandag 4 augustus 2003

Provincie Groningen 4-8-2003 - Persberichten uit de politieregio Groningen van maandag 4 augustus 2003. Vandaag 9 berichten.

Snelheidscontroles: zondag
Zuidhorn: Rijksstraatweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1210 voertuigen, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: onbekend Mensingeweer: De Meerenweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 860 voertuigen, aantal overtredingen: 123, hoogst gemeten snelheid: 122 km

Stadskanaal: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Onstwedderweg in Stadskanaal is zondagmorgen een 63-jarige man uit Stadskanaal gewond geraakt. De man reed op zijn racefiets en werd op de kruising met Maarsbroek aangereden door een afslaande personenauto, bestuurd door een 45-jarige man eveneens uit Stadskanaal. Die zag bij het afslaan de naderende fietser over het hoofd. Het slachtoffer kwam te vallen en liep beenletsel. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Winschoten: fietser gewond
Een 19-jarige man uit Winschoten is zondagmiddag gewond geraakt nadat hij op de Verlengde Kloosterlaan in zijn woonplaats met zijn fiets was komen te vallen. De man werd, vermoedelijk tengevolge van diabetes, onwel en ging onderuit. Hij liep hoofdletsel en diverse schaafwonden op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: jongens in bezit bij stroomstootwapen
In het park van de Piccardhof zag een getuige zondagavond dat twee jongens (13 en 15 jaar) met een stroomstootwapen rondliepen. Hij pakte het verboden wapen af en waarschuwde de politie. De agenten namen de jongens mee naar het bureau waar ze een proces-verbaal kregen. Het wapen bleef bij de politie achter en de ouders van de jongens werden in kennis gesteld.

Groningen: kind valt vanaf driehoog uit raam
De politie werd zondagmiddag naar de Amstelstraat gestuurd waar een 3-jarig meisje van driehoog uit een raam was gevallen. Het kind kwam na een val van zon acht meter in een zandlaag terecht en was bij kennis. Zij werd door het ambulancepersoneel en het traumateam onderzocht. Het meisje zat in een slaapkamer en is in een onbewaakt moment uit het raam gevallen.

Groningen: zoektocht naar inbreker levert hennepplantage op Een bewoner en zijn buurman van de Tuinbouwstraat constateerden zondagnacht dat een inbreker via een balkon op driehoog de woningen doorzocht had. De buurtbewoner zag een man vanaf een balkon op een plat dak springen en hoorde glasgerinkel. Bij de komst van de politie bleken grote gewapend glasplaten van het platte dak van de loods kapot te zijn. De agenten namen een kijkje in de loods om te zien of de man niet gewond in de opslag lag. De inbreker werd niet aangetroffen maar wel een in werking zijnde hennepplantage met 630 planten. Het geheel maakte een professionele indruk en de stroom werd afgetapt. De plantage wordt ontmanteld en een onderzoek ingesteld naar de eigenaar.

Groningen: drie aanhoudingen bij oploop na racerij
De politie hield zondagavond op de Claremaheerd twee mannen (22 en 30 jaar) en een 20-jarige vrouw, allen uit Groningen, aan bij een oploop van veel mensen bij het racen met motoren en brommers. De 30-jarige man vertoonde verkeersgevaarlijk gedrag met zijn motor en belemmerde dat er een bekeuring werd uitgeschreven. Bij zijn aanhouding probeerde de 22-jarige man een agent te schoppen en de 20-jarige vrouw voldeed niet aan het bevel zich te verwijderen. Een grote groep had zich eerder op de avond op het industrieterrein Driebond gemanifesteerd en verzamelde daarna weer op de Claremaheerd. Na de aanhoudingen keerde de rust terug op de Claremaheerd.

Groningen: zwerver bedreigt NS medewerker
Op het Stationsplein hield de politie een 52-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan die een NS medewerker bedreigd had. De man zei dat hij een mes bij zich had en ging steken. De gewaarschuwde agenten troffen het mes niet aan maar de man werd aangehouden voor bedreiging. Na het opnemen van zijn verklaring werd de zwerver met een proces-verbaal op zak op vrije voeten gesteld.

Groningen: inbraak in sportkantines
In het Stadspark bij de kantine van een voetbalvereniging hield de politie zondagochtend een 21-jarige man uit Groningen aan die een ruit van de kantine vernield had en binnen spullen had klaargezet om mee te nemen. Zijn 24-jarige kompaan in het kwaad wist aanvankelijk via een sloot te ontkomen aan de agenten maar hij kon korte tijd later in zijn woning worden aangehouden. Beide mannen bekenden de inbraak in de voetbalkantine en verklaarden ook dat ze in de kantine van een atletiekvereniging in het Stadspark waren geweest. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.