Politie Hollands Midden
Datum: 4 augustus 2003

(


Hardrijder onder invloed Noordwijk

De politie heeft zondag 3 augustus een 25-jarige man uit Kalisz (Polen) aangehouden. Bij een laserguncontrole van het Regionaal Verkeershandhavingsteam op de N206 werd een snelheid geconstateerd van 162 km/uur (gecorrigeerde snelheid). Toen de politie de man liet stoppen, bleek deze ook gedronken te hebben. Het ademalcoholgehalte was 375 ug/l. De man kreeg een boete van 728 euro: 418 euro voor de snelheidsovertreding en 310 euro voor het rijden onder invloed. In overleg met de officier van justitie is gekozen voor een hogere boete in plaats van invordering van het rijbewijs. Bij een overtreding van de snelheid met meer dan 50 km wordt normaliter het rijbewijs ingevorderd.
Een 32-jarige Leidenaar werd eveneens staande gehouden. Bij hem werd een snelheid van 155 km/uur (gecorrigeerde snelheid) geconstateerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd omdat hij meer dan 50 km te hard reed. Tijdens de snelheidscontrole vielen 53 processen verbaal voor snelheidsovertredingen.



Onder invloed rijden Katwijk

De politie hield op zaterdag 2 augustus rond 04.30 uur op de Zeeweg een 19-jarige automobilist uit Katwijk aan. Agenten verdachten de man er van met te veel drank op toch zijn auto te besturen. De uitslag van de ademanalyse was 465 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Politie houdt verdachte brandstichting aan Noordwijkerhout

De politie heeft in de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus een 53-jarige Noordwijkerhouter aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn eigen huis. Rond 01.00 uur rook een buurtbewoner een brandlucht waarop hij alarm sloeg. De brandweer ging ter plaatse met twee wagens. De brandstichting bleek echter niet te zijn gelukt. De brandweer heeft de woning gecontroleerd op gevaarlijke stoffen en deze niet aangetroffen. De bewoner ging ervandoor toen de politie arriveerde. Na een korte achtervolging door twee motorrijder is de verdachte aangehouden. De man maakte een verwarde indruk en was niet aanspreekbaar.


Bromfietser onder invloed Oegstgeest

Op zaterdag 2 augustus omstreeks 21.50 uur controleerde de politie een 57-jarige bestuurder van een bromfiets op de Oude Rijnsburgerweg. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 705 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.


Bestuurder onder invloed Katwijk

Op zondag 3 augustus 2003 omstreeks 02.05 uur zag de politie al slingerend een 31-jarige bestuurder van een auto over de Rijnmond rijden. Bleek de bestuurder onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 635 ug/l (limiet 220 ug/l). Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.


Bromfietser breekt been Waddinxveen

Een 16-jarige jongen uit Waddinxveen kwam op zaterdag 2 augustus rond 05.15 uur op de Zuidplaslaan met zijn bromfiets ten val. De oorzaak van zijn val is niet bekend. De jongen brak bij de val zijn been. Hij is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.


Straatroof Gouda

Op vrijdag 1 augustus rond 23.45 uur mislukte op de Plaswijckweg een straatroof. Een 56-jarige vrouw uit Gouda werd tijdens het fietsen aangevallen door twee nog onbekende jongens op een scooter. Zij bedreigden de vrouw met een mes en wilden geld van haar zien. Toen de vrouw het daarop op een gillen zette, schoot een passerende automobilist te hulp. De jongeren verkozen daarop het hazenpad. De politie is op zoek naar de twee jongens. Op zaterdag 2 augustus rond 02.45 uur werd een 30-jarige man uit Gouda het slachtoffer van een straatroof. De man fietste over de Veerstraat en werd daar aan zijn mouw getrokken door drie nog onbekende jongens. Zij doorzochten de kleding en de rugzak van het slachtoffer Met een portemonnee en een mobiele telefoon ging men er vervolgens vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt geweldpleger aan Gouda

De politie hield op zaterdag 2 augustus rond 03.15 uur op de Gildenburg een 39-jarige man uit Gouda aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor in een woning aan de Veenzoom een 40-jarige plaatsgenoot te hebben gestoken met een mes. Het slachtoffer raakte gewond aan borst en nek. Aanleiding voor dit geweld was het feit dat de verdachte zijn buurman betichtte van geluidsoverlast. Een bezoek aan zijn buurman liep vervolgens uit de hand, zoals de verdachte tegenover de politie verklaarde. De verdachte is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Auto te water Gouda

Op zaterdag 2 augustus belandde rond 06.10 uur een auto van een inwoonster uit Gouda in een sloot langs De Dreef. De inzittenden bleken bij de komst van de politie al gevlogen. De eigenaresse kon niet verklaren wie er met haar auto had gereden. De politie doet daar onderzoek naar. Vermoedelijk raakte de auto te water nadat er hard was gereden. Bij het nemen van een bocht van de weg ging het ondanks krachtig remmen - de politie vond een remspoor van 40 meter - mis. De auto ging rechtdoor een berm door en kwam uiteindelijk tot stilstand in de sloot.


Aanrijding met gewonde Gouda

Op zaterdag 2 augustus omstreeks 19.50 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Statensingel. Er vond een frontale aanrijding plaats tussen een bestuurder van een bromfiets, leeftijd onbekend uit Gouda en een 60-jarige bestuurder van een auto uit Reeuwijk. De bestuurder van de bromfiets is met hoofdletsel overgebracht naar het Dijkzicht ziekenhuis te Rotterdam, van hem is een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. Wat er exact heeft plaatsgevonden is nog niet bekend, de verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in.


Rijden onder invloed Gouda

Controleerde de politie op zondag 3 augustus omstreeks 04.30 uur een 27-bestuurder van een auto uit Gouda op de Van Strijenstraat. Bleek de bestuurder onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 285 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.



Straatroof Gouda

Op zondag 3 augustus omstreeks 17.00 uur liep een 17-jarige jongen uit Gouda, samen met een andere Gouwenaar over de Wilhelmina van Pruisenlaan. Er kwam een groepje van 4 jongeren hun richting in gelopen. Drie van deze jongens pakte de Gouwenaar beet en gooide deze in de sloot. De andere jongen nam van de 17-jarige jongen zijn GSM en zijn portemonnee af. Hierna vervolgden zij hun weg. De politie stelt een onderzoek in.


Mishandeling Reeuwijk

Op zondag 3 augustus omstreeks 03.30 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden van een 20-jarige vrouw uit Dordrecht en een 17-jarige man uit Gouda. Beide maakte deel uit van een groep jongeren die op weg naar huis waren. Onderweg kwamen zij een andere groep jongeren tegen. Na een woordenwisseling tussen beide groepen jongeren ontstond er een gevecht waarvan de toedracht nog onbekend is. Over een weer vielen klappen en schoppen. De vrouw liep letsel over haar gehele lichaam op en werd afgevoerd naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda. De man liep letsel op aan het gezicht. De politie doet verder onderzoek naar de juiste toedracht van de mishandeling en naar de mogelijke verdachte(n).


Politie houdt verdachte stalking aan Boskoop

Een 32-jarige man uit Boskoop is afgelopen woensdag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee vrouwen in zijn woonplaats te hebben gestalkt. Zij hebben beiden aangifte tegen hem gedaan. Hij viel de vrouwen vooral telefonisch lastig, dat gebeurde in 2001 en dit jaar. De man bedreigde de twee vrouwen onder meer met ontvoering en verkrachting. Vandaag wordt hij bij justitie voorgeleid.


Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn

De politie hield op zaterdag 2 augustus rond 04.55 uur op de Bijlen een 31-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Agenten verdachten de men er van met te veel drank op toch zijn auto te besturen. De uitslag van de ademanalyse was 400 ug/l. (limiet 220 ug/l) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Politie onderzoekt beroving Leiden

De politie onderzoekt de beroving van een 39-jarige Leidenaar. De man verliet op 4 augustus rond 04.40 uur een snackbar aan de Vijf Meilaan. Vervolgens werd bij door twee mannen beroofd. Een van de mannen bedreigde de Leidenaar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ook raakte de Leidenaar gewond aan zijn oog tijdens de beroving.


Rijden onder invloed Leiden

Op zondag 3 augustus omstreeks 04.55 uur controleerde de politie een 41-jarige bestuurder van een auto uit Leiden op de Pelikaanstraat. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 655 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.


Aanvaring tegen brug Leiden

Zondagmiddag 3 augustus rond 14.00 uur voer een 32-jarige man uit Den Haag met een speedboot over de Zijlsingel. Toen hij de brugwachter wilde gaan betalen, bleef de gashendel steken, waardoor de boot tegen de Schrijversbrug aanvoer en klem kwam te zitten. De stuurman liep enkele snijwondjes op door een gesprongen ruit en werd overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.


Auto te water Leiden

Zondagmiddag 3 augustus rond 14.30 kreeg de politie de melding dat er een auto te water zou zijn aan de Rijn- en Schiekade. De inzittenden, zes personen, waaronder twee kleine kinderen, waren reeds uit het voertuig. De 30-jarige bestuurster uit Leiden reed met de auto van het trottoir af, remde niet en rolde zo met de voorzijde het water in. Alleen de bestuurster hield er een gebroken arm aan over en is overgebracht naar het LUMC.


Bromfietser komt ten val Leiden

Een 50-jarige man uit Leiden kwam op zaterdag 2 augustus rond 00.40 uur op de Lammenschansweg met zijn bromfiets ten val. Vermoedelijk raakte hij met de bromfiets een stoeprand en raakte vervolgens uit balans. Met hoofdletsel is de man overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op zaterdag 2 augustus rond 05.45 uur op de Rijksweg A4 een 40-jarige automobilist uit Rotterdam aan. Agenten zagen de man in zijn auto met een slakkengang over de Rijksweg rijden. Toen zij de man controleerden kwam hen een alcohollucht tegemoet. De uitslag van de ademanalyse was 650 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Straatroof Leiden

Een 65-jarige vrouw uit Roozendaal werd op zaterdag 2 augustus rond 13.05 uur op de Pieter Gerritz Speckhof het slachtoffer van een straatroof. De vrouw stond met haar dochters het hofje te bekijken toen zij plotseling een harde duw in haar rug kreeg. Door de kracht van de duw kwam de vrouw ten val. Toen zij opkeek zag zij een nog onbekende man over haar gebukt staan. Deze greep naar haar schoudertas. Ondanks verzet lukte het de straatrover om haar tas te bemachtigen. Vervolgens ging hij er met de tas met daarin onder meer een paspoort, een rijbewijs, een portemonnee, geld, een mobiele telefoon en pasjes, vandoor. De politie deed navraag in de buurt. Dit onderzoek leidde vooralsnog niet naar een verdachte. De politie zet haar onderzoek voort.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --