Partij van de Arbeid

Den Haag, 1 augustus 2003

Vragen van de leden Samsom en Verdaas (beiden PvdA) aan de staatssecretarissen van Verkeer en Waterstaat en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.


1. Klopt het dat de regering reeds in juli 2001 door het NLR op de hoogte was gesteld van het feit dat de feitelijke geluidsbelasting in Aalsmeer Oost ("punt K") hoger zou worden dan de in de PKB geldende 49 Ke ? Zo nee, wanneer zijn die gegevens dan bekend geworden bij de regering? Zo ja, waarom is daar destijds (bijvoorbeeld in het Kamerdebat van 8 oktober 2001) geen melding van gemaakt?


2. Klopt het dat het NLR al heeft berekend dat de geluidsbelasting op in Aalsmeer-Oost op een bepaalde plek (punt K) 53,3 Ke zal gaan bedragen?


3. Hoe is invulling gegeven aan de belofte aan de Kamer om de situatie in Aalsmeer nauwkeurig te monitoren? Welke resultaten zijn daar inmiddels uitgekomen?


4. Kan op basis van de NLR gegevens of de resultaten van het monitoringsrapport nog steeds worden volgehouden dat de gelijkwaardigheid van de Wet Luchtvaart met de PKB gegarandeerd is?


5. Is de regering het met ons eens dat het, mede in het licht van eerdere ontwikkelingen (rekenfout, slaapverstoringsonderzoek) voor alle betrokkenen (overheid, Schiphol en omgeving) beter is wanneer we de ingeslagen weg van normering verlaten en gaan werken aan een andere systematiek waarin nog wel recht kan worden gedaan aan de doelstellingen van groei binnen afgebakende milieugrenzen?

Dagblad Trouw d.d. 1 augustus 2003: "Weer rekenfout in Schipholwet"