Ingezonden persbericht

Pine start betaalbare en beheersbare anti-spamdienst voor MKB

Pine Secure E-mail: slim spam-filter, dubbele viruscontrole en dagelijkse backup

Den Haag, 4 augustus 2003 - Speciaal voor kleine en middelgrote bedrijven is Pine Digital Security gestart met een betaalbare en eenvoudig te beheren anti-spamoplossing. Pine, aanbieder van digitale beveiligingsoplossingen en -diensten, speelt hiermee in op de toenemende overlast van ongewenste e-mail en de beperkte mogelijkheden van MKB-bedrijven om hier zelf iets tegen te doen. Bedrijven kunnen het spamfilter eenvoudig zelf instellen en beheren via het web, tot op individueel gebruikersniveau. De anti-spamdienst verwijdert automatisch vrijwel alle ongewenste e-mail en is onderdeel van Pine Secure E-mail, een complete, veilige e-mailoplossing die slechts vijf euro per e-mailadres per maand kost. Pine Secure E-mail is al bij ruim 200 bedrijven actief.

Het spamfilter scant elk inkomend e-mailbericht op meer dan 100 kenmerken en kent op basis daarvan een aantal strafpunten toe. Via de webinterface kunnen individuele gebruikers zelf het maximum aantal strafpunten bepalen. E-mailberichten met teveel strafpunten worden automatisch verwijderd.

Pine Secure E-mail biedt verder een automatische dubbele virusscontrole van alle inkomende en uitgaande e-mail op de e-mailserver. Pine maakt daarvoor gebruik van twee verschillende virusscanners en draagt zorg voor de meest betrouwbare anti-virusbescherming. Bedrijven zijn hierdoor minder afhankelijk van de beschikbaarheid van de laatste anti-virusbestanden van één bepaalde softwareleverancier. Bovendien verzorgt Pine dagelijks een backup van de e-mail op de mailserver. Klanten die te maken krijgen met computerproblemen of -diefstal, hebben daardoor via webmail direct weer toegang tot al hun e-mail. Een computer met internettoegang volstaat. Middelgrote en kleine bedrijven kunnen via de webinterface eenvoudig e-mailaccounts aanmaken en beheren en, managementinformatie over het gebruik van mailboxen opvragen.

"Voordat we gebruikmaakten van Pine Secure E-mail, kregen we zo'n 250 e-mails per dag op ons algemene e-mailadres. Daarvan waren er misschien 40 of 50 relevant", aldus Jimmy van der Have, directeur van Gamers.nl. Tegenwoordig krijgen we nog maar vier of vijf spamberichten per dag. Pine Secure E-mail scheelt ons een hoop frustratie en tijd."

Maurijn Keulen van Safe Internet Foundation (SIF), tevreden afnemer van Pine Secure E-mail: "Voor SIF is het erg belangrijk om het goede voorbeeld te tonen. Zo moet het dus: mailen met een server-based spam- en virusscanner, zodat je als gebruiker geen last meer hebt van spam en je naast je normale virusscanner nog meer antivirusbeveiliging geniet."

"Middelgrote en kleine bedrijven hebben minstens zoveel last van spam als grote bedrijven, maar beschikken vaak over minder technische kennis en financiële middelen om er ook echt iets tegen te doen", zegt Mark Lastdrager, Vice-President Operations van Pine Digital Security. "Pine Secure E-mail verwijdert automatisch vrijwel alle ongewenste e-mail en kost slechts vijf euro per maand per gebruiker. We merken dan ook nu al dat er enorm veel interesse is voor deze oplossing bij middelgrote en kleine bedrijven."

Pine Secure E-mail ondersteunt de meest gebruikte e-mailprogramma's, zoals Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Express, Qualcomm Eudora en Netscape Mail. Pine Secure E-mail maakt gebruik van SSL-encryptie waarmee de communicatie tussen het bedrijfsnetwerk en de mailserver beveiligd is. De servers waarop Pine Secure E-mail draait, zijn verbonden met drie afzonderlijke internet-backbones. Het e-mailverkeer maakt altijd gebruik van de snelste connectie en gaat niet verloren wanneer een van de verbindingen zou uitvallen. Pine beschikt over twee datacenters voor Pine Secure E-mail, die elkaar volledig overnemen in geval van bijvoorbeeld een brand of overstroming.

Pine Digital Security
Pine Digital Security, opgericht in 1997, draagt zorg voor de digitale beveiliging en beschikbaarheid van overheidsinstellingen, bedrijven en Internet Service Providers. Het dienstenportfolio omvat onder meer beveiligde webhosting en e-mail, firewalls, beveiligde internetwinkels, audits van infrastructuren en websites, aanvals- en penetratietesten en security-trainingen. Bovendien is Pine eigenaar van het belangrijkste beveiligingsportaal Security.nl, waar bezoekers actuele beveiligingsinformatie en achtergrondartikelen kunnen vinden.