Politie Amsterdam-Amstelland

augustus 2003

---

Klikobakmoord 1999

Reconstructiefoto slachtoffer

4-8-2003. Op vrijdag 17 september 1999 werd in een grijze klikobak die in de Weespertrekvaart bij Driemond dreef, het lichaam gevonden van een jonge vrouw. Ze was door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Het stoffelijk overschot was grotendeels vergaan en in beton gegoten. Lees meer...

---

Seriestraatrover gearresteerd


1-8-2003. De politie van het wijkteam Meer en Vaart heeft een 22-jarige man gearresteerd die ervan wordt verdacht tien bejaarde vrouwen tussen de 67 en 82 jaar te hebben beroofd. Een aantal van deze vrouwen liep verwondingen op tengevolge van de roof. De man is inmiddels geleid voor de rechter-commissaris, die de verdachte in bewaring heeft gesteld.

Serie straatroven
Op 8 juli wordt de politie geconfronteerd met de beroving van een bejaarde vrouw. Zij blijkt beroofd te zijn van haar tas. Het blijft niet bij deze ene aangifte. De volgende dagen vinden kort na elkaar nog een aantal straatroven plaats. Het wordt duidelijk dat het hier gaat om een seriestraatrover. De man werkt vrijwel altijd op dezelfde manier. Hij benadert zijn slachtoffers van achteren en trekt dan hardhandig de tas van de schouder of arm. Een aantal slachtoffers komt door de ruk ten val en loopt letsel op.

Onderzoek
Onder leiding van de officier van justitie van het parket Amsterdam werd een team geformeerd en een onderzoek gestart. Omdat het bekend was dat de dader binnen een bepaald gebied in Osdorp opereerde werd op een aantal plekken dagenlang door agenten in burger gepost. Dit resulteerde op 25 juli in de arrestatie van de 22-jarige verdachte.
---

Bromfietser onderuit

28-7-2003. Vrijdagavond even na halfnegen raakte een 33-jarige bromfietser gewond nadat hij met zijn brommer onderuitging op de Overtoom. Hij verklaarde tegenover agenten dat hij voor een taxi moest uitwijken, daardoor de macht over het stuur verloor en ten val kwam. De dienders roken onraad en lieten het slachtoffer blazen. Hieruit bleek dat de man behoorlijk gedronken had, waarop in het ziekenhuis bloed van hem werd afgenomen om het alcoholpromillage nader te kunnen bepalen. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en dan met name naar de bestuurder van de taxi die volgens de brokkenmaker het ongeval zou hebben veroorzaakt. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van het wijkteam Oud-West aan de 2e Constantijn Huygensstraat via (0900) 8844.

---

Identiteit gezocht dode man

foto dode man

Klik hier voor een grote foto.

16-7-2003. Op zondagmorgen 13 juli rond halftwaalf werd het levenloze lichaam van een onbekende man aangetroffen in de fontein bij de Plantage Muidergracht ( J.W. Overloopplantsoen).

De man voldoet aan het volgende signalement:

lengte: 1.82 meter.

gewicht: 69 kg.

leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud.

De man had een baard van een paar dagen oud. Hij was geheel in het zwart gekleed en droeg bruine veterschoenen met een lichtbruine zool, schoenmaat 43.

De man is een paar uur voordat hij werd gevonden gezien in de omgeving van de Kadijken.

De politie is op zoek naar mensen die de man kennen of herkennen aan het signalement of de foto. U kunt bellen met de recherche Linneausstraat op telefoonnummer: (020) 559 2421.
---

Vondeling Molenwijk

11-7-2003. Rechercheurs van de Jeugd- en zedenpolitie zijn op zoek naar de moeder van en/of degene(n) die een kind hebben achtergelaten in een flat aan Grondzeiler in Molenwijk (Amsterdam-Noord). Lees meer...

---

Vrijwilligers gezocht

12-6-2003. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, de zogenaamde volontairs, voor ondersteunende werkzaamheden binnen het korps. Vijftien van hen zullen worden ingezet als preventieadviseur. Na een speciale opleiding krijgen zij een landelijke erkend certificaat.
volontair aan het werk

Interesse? Bel dan: (020) 559 4419,
of lees hier eerst meer over volontairs.

---

Geef uw mening

Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.