Lekstroom 09.40 uur

Utrecht 4-8-2003 - Persberichten district Lekstroom

Joyriding
NIEUWEGEIN Zondagochtend omstreeks 03.30 uur werden op de Turkooisdreef twee jongens uit Nieuwegein aangehouden. Surveillerende agenten zagen de twee rijden in een auto die alleen stadslichten voerde. Zij seinden met groot licht naar de auto om de bestuurder te laten weten dat hij zijn dimlichten moest aandoen. In plaats van daarop te reageren, reed de bestuurder er hard vandoor. De auto reed uiteindelijk een doodlopend steegje in van de Turkooisdrift. De agenten troffen twee jongens in de auto aan. Een 16-jarige en 17-jarige uit Utrecht. De 17-jarige jongen had de auto van zijn vader meegenomen zonder toestemming.
Beiden werden aangehouden.

Man vermist
SCHALKWIJK Zondagavond omstreeks 18.15 uur verdween een 42-jarige man uit Houten onder water in de Lek nabij recreatieterrein De Hulserwaard.
De man was gaan zwemmen in de rivier en kreeg om onduidelijke reden problemen. Zijn partner is nog achter de man aan gezwommen, maar kon hem niet meer vinden. Getuigen belden de politie. Duikers van de brandweer en een helikopter van de KLPD (op zoek naar een warmtebron) zochten tot ongeveer 21.00 uur naar het lichaam van de man. Ook werd nog gedregd door boten van de brandweer. Het lichaam van de man werd niet aangetroffen.
Maandag zal door politiespeurhonden verder worden gezocht naar de vermiste man.