Utrechtstad, 10.30 uur

Utrecht 4-8-2003 - Persberichten district Utrecht stad

Aanhouding inbrekers
UTRECHT De politie heeft maandagochtend om 04.30 uur in het Wilhelminapark twee mannen aangehouden. De twee, een 24-jarige en een 16-jarige Utrechter hadden ingebroken bij een kantoor aan het Wilhelminapark. Een getuige wist de politie te melden dat het drietal een ruit en een kozijn van het pand hadden geforceerd. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam vluchtte het drietal op fietsen.
Een politieman op een mountainbike was net even sneller dan de inbrekers en kon twee man hen op de Van Limburg Stirumstraat aan te houden. Het inbrekersduo is voor nader verhoor ingesloten. De derde inbreker wist te ontkomen.

Aanhouding autokraker
UTRECHT Op de Petristraat is zondagochtend om 03.45 uur een 43-jarige man uit Utrecht aangehouden die kort daarvoor met een schaar een auto had opengebroken. Een getuige, tevens eigenaar van de auto, had de man weg zien lopen van zijn auto. Toen hij poolshoogte ging nemen zag hij dat zijn auto was opengebroken. Bij controle van de aangehouden verdachte bleek dat hij een schaar in zijn bezit had. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Dodelijke aanrijding
UTRECHT- Op zondagavond vond er een ernstige aanrijding plaats. Omstreeks 23.00 uur reed een 25-jarige automobilist uit Utrecht over de Taagdreef. Volgens de automobilist kwam er plotseling een 41-jarige fietser uit Utrecht de weg oprijden. De 25-jarige man kon een aanrijding niet meer voorkomen de fietser werd aangereden. Kort na de aanrijding overleed de fietser aan zijn verwondingen. De politie heeft de aanrijding in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen van de aanrijding zich te melden bij de politie van het district Utrecht noord, 0900-8844.

Inbreker aangehouden
UTRECHT- Op maandagochtend werd een man aangehouden nadat hij in een boot had ingebroken. Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een vrachtschip die lag afgemeerd in het Amsterdamsrijnkanaal ter hoogte van de Rooseveltlaan.De politie ging poolshoogte nemen en vernam van de schipper dat de jongens waren gevlucht. Door een groot aantal politieautos werd de omgeving afgezet en agenten gingen op zoek naar de verdachten. Niet veel later werd in de omgeving van de Columbuslaan een jongen aangetroffen welke voldeed aan het opgegeven signalement. De 20-jarige man uit Utrecht is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Agressieve man aangehouden
UTRECHT- Op zondagochtend werd een agressieve man aangehouden. Omstreeks 11.40 uur kreeg de politie de melding dat een jongen was mishandeld door een man. Omstreeks 10.30 uur werd een 13-jarige jongen uit Utrecht mondeling lastig gevallen door een 52-jarige Utrechter. Dit liep uit de hand en de 52-jarige Utrechter pakte de jongen bij zijn keel en wurgde hem. De jongen verloor even zijn bewustzijn en viel op de grond en kwam hier weer bij kennis.De politie werd gewaarschuwd en kon de geweldpleger in de omgeving aanhouden.