Politie Amsterdam-Amstelland

Disco in met nepwapen

4-8-2003. Gisternacht hebben portiers van een discotheek aan de Nieuwezijds Voorburgwal een 19-jarige bezoeker aangehouden die in het bezit was van een nepvuurwapen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Een getuige wees de portier erop dat een man die de horecazaak binnen wilde gaan een vuurwapen in zijn broeksband had. De portier en twee collega's wisten de man vast te houden en tegen de grond te werken tot een agent de verdachte overnam. De man bleek in het bezit van een nepvuurwapen dat niet van echt te onderscheiden is. Het wapen is in beslag genomen.

---

Jonge messentrekker gearresteerd

4-8-2003. Een 13-jarige jongen werd zaterdag op het Damrak gearresteerd nadat hij een winkelier had bedreigd met een mes. De jongen werd door een medewerker de toegang tot de winkel geweigerd omdat hij voor veel overlast zorgde. De knaap nam dit niet en trok een mes. De gewaarschuwde agenten arresteerden de jonge messentrekker in de winkel.

---

Klikobakmoord 1999

Reconstructiefoto slachtoffer

4-8-2003. Op vrijdag 17 september 1999 werd in een grijze klikobak die in de Weespertrekvaart bij Driemond dreef, het lichaam gevonden van een jonge vrouw. Ze was door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Het stoffelijk overschot was grotendeels vergaan en in beton gegoten. Lees meer...
Wapen bij verkeerscontrole
4-8-2003. Even na twee uur controleerden dienders een auto op de Burgemeester Stramanweg. Toen een agent de bestuurder aansprak zag hij op de passagiersstoel een vuurwapen liggen. De automobilist werd aangehouden en ingesloten.
Groep zakkenrollers gesnapt
4-8-2003. Het zakkenrollersteam van de politie heeft zaterdagnacht vijf Roemenen gearresteerd die tijdens de Gaypride in de omgeving van het Rembrandtplein meerdere mensen hadden gerold. Zij zijn ingesloten.

Het team observeerde de groep zakkenrollers enige tijd tussen de hossende mensenmassa. Het viel al snel op dat enkele leden van de groep veel belangstelling hadden voor de tassen van het publiek en dicht tegen hun toekomstig slachtoffer aan gingen staan. Ook waren agenten er getuige van dat een gestolen portemonnee zeer snel werd overgegeven aan een ander lid van de groep. Op het Rembrandtplein en omgeving werden hierna vier mannen en een vrouw tussen de 18 tot 28 jaar gearresteerd. De politie nam een aantal portemonnees en geld in beslag.

Vrijdagnacht arresteerde het team ook al een Roemeense zakkenroller. Gisteren werden door het team nog eens twee mannen betrapt toen zij op het Waterlooplein de tas van een man stalen.

---

Jongen gewond na vechtpartij

4-8-2003. Vrijdagavond is in de Maassluisstraat een 14-jarige jongen gearresteerd. Hij had een leeftijdgenootje na een ruzie met een stuk glas in zijn arm en hoofd gestoken. Hij is ingesloten. Het slachtoffer moest worden behandeld in het ziekenhuis.

---

Schutter 1ste Nassaustraat gepakt

4-8-2003. Zaterdagavond hield de politie in de Spaarndammerbuurt een 47-jarige Amsterdammer aan op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in de Eerste Nassaustraat vrijdagavond. In zijn woning werd het gebruikte wapen aangetroffen. De man is ingesloten.

Vrijdagavond werden de bewoners van de Eerste Nassaustraat opgeschrikt door een aantal schoten. De politie was snel ter plaatse en stelde een onderzoek in. Het vuurwapengeweld bleek gericht tegen de bewoners of aanwezigen van een pand in de bewuste straat. Agenten telden twee kogelinslagen in een raam van de bewuste woning. De schutter ging er vandoor, loste onderweg nog een schot en mishandelde een voorbijganger. Uiteindelijk wist hij te ontkomen. Zaterdag zagen surveillerende agenten een man die voldeed aan het signalement van de geweldpleger een woning in de Spaarndammerbuurt binnen gaan. Onmiddellijk werd het pand onder observatie genomen en toen de man de woning verliet werd hij overmeesterd. De man had onderdelen van een vuurwapen op zak en in de woning werd een geweer met bijbehorende munitie aangetroffen.