Ingezonden persbericht

Beste,

Zoals waarschijnlijk bekend zal van 10-14 september de Wereldhandelsorganisatie WTO haar Ministeriële conferentie beleggen in Cancún, Mexico. Wereldwijd maken maatschappelijke organisaties zich op om zich te verzetten tegen verdere ongebreidelde liberalisering, Ook in Nederland begint een en ander op gang te komen. Een (onvolledig) overzicht treft u hierbij aan.


*) ACTUELE BERICHTGEVING zal onder meer te vinden zijn op de website www.globalinfo.nl
Een jongste uitgebreid overzicht van allerhande initiatieven in Nederland (en nieuws) is daar bijvoorbeeld te vinden in de WTO-Zip (zie http://www.globalinfo.nl/article/articleview/180/1/2/)

Een artikel over de achtergronden van Cancún is:
http://www.globalinfo.nl/article/articleview/179/1/1/

Vanaf volgende week zal er een wekelijkse WTO-update komen, die oa. verspreid wordt via de mailinglijst wto-ned (om u daarvoor op te geven zie: http://www.xminy.nl/mailinglijsten.php)


*) Er wordt een INFORMATIEPUNT geopend over de WTO en acties ertegen, in Amsterdam:
In de onlangs opgestarte actiewerkplaats 'Het Lab' (Jodenbreestraat 24, Amsterdam) zal vanaf volgende week een infomatiepunt over de (kritiek op de) WTO geopend worden. Het infopunt zal elke maandag van 12 - 17.00 uur geopend zijn en elke donderdagavond (20.00 uur) zal er een bijeenkomst zijn met informatie en debat over heikele thema's zijn.

het voorlopige ruwe programma van de donderdagdebatten: 14 augustus: Landbouw
21 augustus: Investeringen
28 augustus: Diensten/GATS
4 september: De Nederlandse delegatie

Het Lab heeft (nog) geen telefoon en kan financiele donaties goed gebruiken:
Stort ze op gironr. 9554857 (tnv. Het Lab, Amsterdam) Email: lab@globalinfo.nl


*) Bij Xminy solidariteitsfonds is een BROCHURE uitgekomen over de toekomst van de landbouw in Nederland, in het kader van globalisering en de WTO-afspraken, onder de titel "Landbouw en Globalisering in Nederland". Het boekje van 55 pagina's bevat verschillende artikelen over de precaire situatie van de landbouw in Nederland, en is mede met oog op de naderende WTO-conferentie in Cancún uitgebracht.

De brochure kost 3,- euro (plus 1,- euro porto) en is te bestellen bij XminY, De Wittenstraat 43-45, 1052 AL Amsterdam, tel. 020- 6279661.
Indien gewenst kan u een recensie-exemplaar worden toegestuurd.

Met vriendelijke groeten,

Kees Hudig, XminY Solidariteitsfonds