Ingezonden persbericht

Specifieke end-to-end CRM-oplossing voor producenten van consumentenproducten

Nieuwe versie mySAP CRM stroomlijnt bedrijfsprocessen en leidt tot hogere ROI

Walldorf, 4 augustus 2003 Met de nieuwste versie van mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) brengt SAP een robuuste end-to-end CRM-oplossing op de markt voor producenten van consumentenproducten. Specifieke onderdelen van deze CRM-oplossing, zoals SAP Trade Promotion Management, brandmanagement, categoriemanagement en accountmanagement, ondersteunen bedrijven in de markt voor consumentenproducten bij de lancering en monitoring van hun verkoopacties. Daarnaast kunnen producenten marketing efficiënter inzetten en hun time-to-market verkorten. Bovendien is cruciaal dat ze een beter inzicht krijgen in de perceptie van de klanten ten aanzien van de eigen producten én die van de concurrenten.

SAP Trade Promotion Management
Effectieve promotie van producten naar consumenten en verbetering van verkoopinspanningen bij winkels zijn het resultaat van nauwe samenwerking tussen alle afdelingen binnen het productiebedrijf. Daar vindt immers de planning, uitvoering en analyse van de verkoopondersteunende activiteiten plaats. Doordat mySAP CRM ook SAP s orderverwerking, supply chain management, strategische enterprise management en business intelligence oplossingen bevat, beschikt de producent over een volledig end-to-end verkoopbeheersysteem. Dit levert zowel de eigen organisaties als businesspartners aanzienlijke voordelen op. Zeker bij het besef dat gemiddeld zeventien procent van de omzet wordt besteed aan verkoopondersteunende activiteiten.

SAP Trade Promotion Management helpt ondernemingen de closed loop van hun verkoopondersteunende activiteiten nauwkeurig in de gaten te houden. Onder meer door de uitgaven te beheren, de promotie bij de afzonderlijke retailers te plannen, voorspellingen te doen en analyses uit te voeren aan de hand van key performance indicators (KPI s).

Categorie-, brand- en accountmanagement
Bij categoriemanagement (inmiddels standaard voor retailers) is samenwerking tussen retailer en producent essentieel. Deze samenwerking spitst zich toe op voorraadbeheer, schappenindeling, positionering van de producten, adviesprijzen en promotieactiviteiten. De categoriemanager kan producenten van consumentenproducten helpen bij het vergroten van de loyaliteit, de omzet en het marktaandeel door de performance van de productcategorieën te analyseren. Hij kan hierbij gebruikmaken van analyses van prijzen, locatie in de winkel en promotieacties in vergelijking met producten van andere leveranciers.

mySAP CRM biedt brandmanagers de beste middelen voor planning van en controle op ondersteunende activiteiten om marktaandeel en brand awareness te vergroten. De brandmanagement-functionaliteit geeft managers een 360-graden overzicht van activiteiten, per locatie en voor iedere productlijn. Hiermee is vast te stellen hoe goed ieder product zich verhoudt ten opzichte van andere producten en in hoeverre het product bijdraagt aan de winstgevendheid van het merk.

Accountmanagers krijgen met mySAP CRM maximale middelen om de mogelijkheden, uitdagingen en winstgevendheid van iedere individuele klant te herkennen. mySAP CRM is ook beschikbaar als onderdeel van SAP for Consumer Products, een industriespecifieke versie van de mySAP Business Suite.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 20.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 64.500. Met dochterondernemingen in meer dan vijftig landen genereerde SAP in het boekjaar 2002 een omzet van EUR 7,41 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool SAP . Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.