Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

NIEUWE AANMELDINGSRONDE VAN START VOOR EEN WERKPERIODE IN 2004

EKWC biedt volop gelegenheid om nieuwe keramische kunst en design te creeren

's-Hertogenbosch, 31 juli 2003 - Het Europees Keramisch Werkcentrum (.ekwc) in 's-Hertogenbosch nodigt beeldend kunstenaars en ontwerpers uit om zich aan te melden voor een werkperiode in 2004. Het .ekwc biedt elke deelnemer een inspirerende plek om er - ook zonder ervaring met keramiek - te experimenteren met nieuwe ideeën, materialen en technieken.

Keramiek is een medium waarin steeds nieuwe mogelijkheden worden ontdekt. Het .ekwc is een werkplaats waar deelnemers en medewerkers de artistieke en technische mogelijkheden van keramiek kunnen onderzoeken. Er wordt ook geëxperimenteerd met nieuwe manieren om keramiek te presenteren. De opgedane kennis en ervaring wordt zo veel mogelijk verspreid. Doel van het .ekwc is het bevorderen van nieuwe ontwikkelingen in de keramische kunst en design. Het .ekwc biedt deelnemers voortreffelijke werk- en woonruimte om gedurende drie maanden aaneengesloten of gefaseerd te werken. Een team van gespecialiseerde medewerkers staat klaar om de deelnemers bij hun werk te begeleiden.

Inschrijven via internet

Tot 15 oktober 2003 is inschrijven voor één van de circa 20 beschikbare plaatsen in 2003 mogelijk. Voorwaarde is wel een academische opleiding en 2 jaar professionele werkervaring. Verder moet een deelnemer 3 maanden aaneengesloten of gefaseerd kunnen vrijmaken. Alle aanvragen worden door een onafhankelijke commissie beoordeeld. Op www.ekwc.nl staat het inschrijfformulier waarmee kunstenaars en ontwerpers zich gemakkelijk kunnen aanmelden.

Open dag

Alvast een blik werpen binnen het .ekwc?
Het .ekwc opent zijn deuren voor iedereen tijdens de open dag op zondag 5 oktober 2003. Daarnaast houdt het .ekwc maandelijks een rondleiding voor beeldend kunstenaars en ontwerpers die geïnteresseerd zijn in een werkperiode. Verder is op www.ekwc.nl naast een virtuele rondleiding ook informatie te vinden over het verleden, heden en de toekomst van het .ekwc.

Europees Keramisch Werkcentrum / European Ceramic Work Centre Zuid-Willemsvaart 215
5211 SG 's-Hertogenbosch
Nederland / The Netherlands
tel.: +31 (0)73 - 612 45 00
fax: +31 (0)73 - 612 45 68
e-mail: zwinkels@ekwc.nl
website: www.ekwc.nl

---- --