Ingezonden persbericht


Creative introduceert twee nieuwe webcams met
nóg meer mogelijkheden

Creative WebCam NX Pro, het veelzijdige all-roundsysteem, en Creative WebCam NX, de beste keuze voor nieuwe gebruikers, houden het gamma van Creative WebCams aan de top.

Amsterdam, 4 augustus 2003 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt de WebCam NX Pro en de WebCam NX aan. Het zijn de allernieuwste producten in de bekroonde WebCam-familie van Creative. Hun innovatieve ontwerp bevat een unieke multifunctionele desktopvoet die veilig vastgeklikt kan worden op standaardbeeldschermen, vlakke LCD-beeldschermen en notebookschermen. De nieuwe WebCam NX-producten zijn gemaakt met materialen van topkwaliteit en uitgevoerd in opvallende, moderne kleuren zodat uw bureau er aantrekkelijk en stijlvol uitziet.

De Creative WebCam NX Pro is een krachtig systeem dat gebruikers een uitstekende beeldkwaliteit biedt. Met zijn geavanceerde 640x480 CMOS-sensor levert deze webcam VGA-videobeelden op volledige grootte of foto's tot 1024x768 (geïnterpoleerd). De meegeleverde, aparte microfoon kan op een beeldscherm of op kleding worden geklemd en zorgt voor hoogwaardige audio wanneer de gebruiker videoclips opneemt of videovergaderingen houdt. De camera wordt verbonden via de USB-poort en is zeer eenvoudig te installeren. Bovendien wordt er een volledig softwarepakket meegeleverd voor videovergaderingen en video messaging, voor het bewerken, uitwisselen en beheren van foto's en videoclips, voor het versturen van video e-mails en zelfs voor live 'spycam'-gebruik.

"Dit is de ideale oplossing voor gebruikers die meteen beelden van hoge kwaliteit willen uitwisselen voor plezier of zaken", verduidelijkt Geraldine Lee, Europees Brand Manager voor WebCams bij Creative. "De hoogwaardige resolutie en het uitgebreide softwarepakket maken er een fantastische 'alles-in-één' aankoop van."

De Creative WebCam NX zorgt voor een supersnelle introductie tot videocommunicaties. Hij registreert videobeelden bij resoluties tot 352x288 en foto's bij resoluties tot 640x480 (geïnterpoleerd). Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld beelden toevoegen aan on-line conversaties. Dankzij de USB-verbinding verloopt de installatie uiterst eenvoudig.

Gebruikers vertrouwen op Creative om meerwaarde en kwaliteit te leveren", voegt ze eraan toe, "en deze nieuwe camera's zijn het beste bewijs van ons engagement. Of gebruikers nu willen genieten van de mogelijkheden van videovergaderingen en video messaging of gewoonweg kwaliteitsbeelden willen maken en uitwisselen, deze WebCams leveren steeds optimaal werk. En omdat ze op zowat elk scherm bevestigd kunnen worden, passen ze zich steeds aan naarmate gebruikers de opkomende trend volgen en hun klassieke beeldschermen vervangen door LCD-schermen of hun desktopcomputers inruilen voor notebooks. Het is precies dit soort aandacht voor details dat deze systemen zo speciaal maakt."

Prijs en beschikbaarheid
De webcam Creative NX Pro en webcam Creative NX zijn vanaf augustus in de winkel verkrijgbaar. De webcams kosten respectievelijk ¬ 54,90 en ¬ 34,90 inclusief BTW.

Op 25 augustus 2003 organiseert Creative haar jaarlijkse persconferentie te Amsterdam. Indien u erbij wenst te zijn, hou dan zeker deze datum vrij. De uitnodiging volgt spoedig.

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel: +32 (0)3/287.87.72
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081 / België +32 (0)3 2878777

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P. Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.