Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 4 augustus 2003

Chantal Westerhoff: 053-4555588

Diefstal auto

Auto met lege accu gestolen

Denekamp

Op zondag 3 augustus '03 kwam een 20-jarige man uit Nordhorn aangifte doen van diefstal van zijn auto. Hij had op woensdag 23 juli '03 zijn voertuig, een witte Nissan Micra voorzien van het kenteken NOH HF786, geparkeerd aan de Nordhornsestraat te Denekamp. De auto had namelijk een lekke band. Toen hij op vrijdag 1 augustus de band had gewisseld kon hij nog niet rijden want de accu was leeg. De man wilde gisteren, zondag 3 augustus, zijn auto ophalen maar nu was deze gestolen.

(bps: 03-101626)

Rijden onder invloed

snorfietser aangehouden omdat hij onder invloed reed

Enter

Surveillerende agenten zagen op maandag 4 augustus 2003 omstreeks 00.38 uur een 45-jarige man uit Enter over de Margrietlaan te Enter rijden op een snorfiets. Na controle bleek dat de man alcohol had genuttigd. Omdat de man niet in staat was om een blaasproef af te leggen werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Almelo. Daar is een bloedproef afgenomen. Nadat de man een verklaring had afgelegd werd hij door de politie thuis gebracht.

(bps: 03-1-1738)

Inbrekers op heterdaad betrapt

Bij een inbraak in een apotheek werden 2 mannen aangehouden

Nijverdal

Op maandag 4 augustus 2003 omstreeks 3.01 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er vermoedelijk werd ingebroken bij de apotheek aan de P.C.-Stamstraat te Nijverdal. De agenten die bij de apotheek polshoogte namen zagen dat er gepoogd was om een toegangsdeur te forceren. Toen de agenten in de omgeving van de apotheek gingen zoeken troffen ze twee mannen aan. Zij lagen op de grond in een grasveld achter een nabijgelegen school. De mannen, 38 en 33 jaar, waren afkomstig uit Almelo. Bij het zien van de agenten wilde de 33 jarige man wegrennen. De agent kon sneller lopen en hield de man aan. De mannen hadden inbrekerswerktuig bij zich. Zij werden beiden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Almelo alwaar zij werden opgesloten. De Politie Twente stelt een onderzoek in.

(bps: 03-101762)

Overlast Hagenborghpark

Politie Twente treedt op tegen overlast in het Hagenborghpark

Almelo

Surveillerende agenten zagen en hoorden op zondag 3 augustus '03 omstreeks 00.45 uur een 20-jarige Almeloër luid schreeuwend door het Hagenborghpark lopen. De man was onder invloed van alcohol en gedroeg zich rumoerig. Hij werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd ingesloten. De agenten zagen tevens een 57- jarige man uit Almelo behoorlijk onder invloed door het park lopen. De man voldeed niet aan het verzoek om weg te gaan. Hij verstopte zich in het park. De agenten hebben de man aangehouden terzake openbare dronkenschap. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Omdat een 16-jarige jongen uit Almelo meerdere malen op zijn snorfiets door het park reed werd hij gecontroleerd. Bleek dat hij geen geldig certificaat had. Hij werd hiervoor bekeurd. Een 25-jarige man vond het nodig om in het park te urineren. Ook hij werd hiervoor beboet.

(bps: 03-101446)

Vernieling auto

Man gooit stenen naar auto's

Almelo

Op zondag 3 augustus '03 omstreeks 18.15 uur kreeg de Politie Twente een melding dat er en man stenen zou gooien naar passerende auto's op de Stadionlaan te Almelo. Bij de komst van de agenten maakte de 20-jarige stenengooier uit Almelo zich uit de voeten. Op zijn fiets vluchtte hij de woonwijk in. Agenten troffen de man even later aan op de Maardijk te Almelo. Toen zij de man wilden aanhouden, terzake vernieling, wilde hij met de agenten vechten. De man was onder invloed van alcohol en verzette zich hevig tijdens de aanhouding. De man werd opgesloten in het politiebureau. Een 54-jarige vrouw uit Almelo deed aangifte van vernieling van haar auto. De ruit van haar auto was beschadigd geraakt door het toedoen van de aangehouden man. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-101654)

Aanhouding gezochte

man rijdt zonder rijbewijs en heeft nog enkele boetes openstaan

Almelo

Surveillerende agenten zagen een 27-jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveense wijk rijden over de Aalderinkssingel te Almelo. Bij controle bleek dat hij geen rijbewijs en nog openstaande boete had.(28 dagen 'zitten' en E 878.06) De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij werd opgesloten. Voor het rijden zonder rijbewijs kreeg hij ook een boete.

(bps: 03-101704)

Diefstal oud ijzer

Politie houdt dief aan

Enschede

Zondag 3 augustus omstreeks 18.03 uur komt bij de politie een melding binnen van een inbraak bij een bedrijf aan de Marssteden in Enschede. Ter plaatse treft de politie een 30-jarige man uit Hengelo die een volgeladen aanhanger met ijzer wil meenemen. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hieruit blijkt dat de man stukken oud ijzer afval probeerde mee te nemen. Hij heeft een boete gekregen van E180,-. Van het oude ijzer werd vrijwillig afstand gedaan. (03-101264)

Verkeersovertreders beboet
De Politie Twente houdt toezicht op 'straatrace' Enschede
De politie Twente heeft zondagavond 3 augustus in het kader van crossactiviteiten op diverse plaatsen gecontroleerd, waarbij de politie Twente er op toe zag dat er geen excessen zouden plaatsvinden. Rond het Arke-stadion in Enschede werden controleposten ingericht waar van 18.30 uur tot 22.30 uur werd gecontroleerd op snelheid, gevaarlijk rijgedrag en technische gebreken daarbij zijn de volgende bekeuringen uitgedeeld: 109 bestuurders werden bekeurd in verband met een te hoge snelheid. Er werden 54 bekeuringen uitgeschreven voor andere verkeersovertredingen. Een 21-jarige bestuurder uit Enschede werd aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. De jongeman maakte op het meubelplein op het Schuttersveld een wheelspin, waarbij hij bijna een passant aanreed. Het kenteken van de auto en het rijbewijs zijn ingenomen. (bps: 03-097838)

Woningbrand

Vrouw met ernstige brandwonden door de brandweer uit de woning gehaald

Hengelo

Op maandag 4 augustus 2003 omstreeks 7.52 uur kwam een melding binnen van een woningbrand aan de Simonstraat te Hengelo. Betrof een duplex/benedenwoning. Agenten troffen de 67-jarige hoofdbewoner, buiten de woning aan. Hij vertelde dat zijn vriendin en de kat nog in de woning aanwezig waren. Door de brandweer werd een 65-jarige vrouw uit Hengelo uit de woning gehaald. Zij had behoorlijke brandwonden over haar hele lichaam opgelopen en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar situatie is zeer ernstig. De vrouw werd per traumahelikopter overgebracht naar een brandwondencentrum in Bocholt (Duitsland). Toen de kat door de brandweer werd bevrijd is deze er vandoor gegaan. Door de technische recherche werd een onderzoek ingesteld. Bleek dat de brand was begonnen op de bank in de woonkamer. De politie gaat niet uit van brandstichting maar van een ongeluk.

(bps: 03-101790)

---- --