Gemeente Rotterdam

Erasmusspelden voor vrijwilligers wijkcentrum (04-08-2003) Op vrijdag 1 augustus heeft wethouder Lucas Bolsius een Erasmusspeld uitgereikt aan mevrouw Bep de Ruijter en de heer Piet Vogelaar. Mevrouw De Ruiter en meneer Vogelaar zetten zich al enige tientallen jaren in als vrijwilliger in Wijkcentrum Het Zaaltje in deelgemeente IJsselmonde. Per 1 augustus nemen ze afscheid van het vrijwilligerswerk.

Bep de Ruiter is 30 jaar geleden begonnen als vrijwilligster in Het Zaaltje. Zij heeft diverse functies bekleed en was onder meer 10 jaar secretaris van de stichting. Op dit moment geeft zij nog leiding aan de activiteitenclub, zit in de redactie van het wijkblad, draait diverse bardiensten en fungeert als sleuteladres voor het wijkcentrum.

Piet Vogelaar is al 11 jaar als secretaris en penningmeester betrokken bij het wijkcentrum. Hij is beheerder van het wijkgebouw, verzorgt de administratie, coördineert de andere vrijwilligers en is de stuwende kracht bij het organiseren van activiteiten als de Paasbrunch, Kerst-in, Modeshows etc. Ook onderhoudt de heer Vogelaar de contacten met de Deelgemeente, Ouderenzorg, Novum en andere organisaties.

De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op sociaal en/of cultureel en/of sportief en/of economisch gebied, gedurende een lange periode, verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.