Korps: Friesland, plaats: Fryslân 4-08-2003
Politieberichten 04/08 (07.00 uur) t/m 04/08 (13.00 uur)

Noardburgum: mishandeling
Zondag tussen 02.30 en 03.30 uur werd een 18-jarige inwoner van Burgum in de discotheek "Quatrebras" aan de Rijksstraatweg mishandeld door een jongen, die vermoedelijk woonachtig is in Zwagerbosch. De verdachte liet op een gegeven moment zijn broek zakken en toen het slachtoffer hier iets van zei, kreeg hij van de verdachte verschillende klappen. De verdachte werd door de uitsmijters uit de bar verwijderd. Het slachtoffer liep een gescheurde bovenlip op en een gebroken neus. Het slachtoffer werd in het MCL-Zuid aan zijn verwondingen geholpen. Het slachtoffer deed maandagochtend (4/8) aangifte. De verdachte moet nog worden gehoord.

Vrouwenparochie: onder invloed
Maandag omstreeks 11.25 uur werd op de Attesweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Vrouwenparochie bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 245 ug/l. Tegen de besturder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur. Tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor en het niet dragen van de autogordel kreeg de bestuurder een bekeuring.

Sneek: diefstal rubberboot
Tussen zondag 19.00 uur en 19.30 uur is van de aanlegplaats op het starteiland een rubberboot met buitenboordmotor weggenomen. De boot is van het type Yanmar, type Yan 310R, grijs/ wit van van kleur met blauwe vlakken en een rode streep over de zijkant. De motor is van het merk Yamaha, type 6 PK fourstroke, blaw/grijs van kleur. Een 51-jarige inwoner van Bilthoven heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie (0900) 88 44