UPC NEDERLAND

Startpakket en aantal games UPC Digital uitgebreid

Amsterdam, 4 augustus 2003- De televisiekijker die meer wil kan deze zomer zijn borst nat maken met digitale TV van UPC. Het startpakket van deze dienst is fors uitgebreid tot meer dan 60 televisiekanalen, terwijl de prijs van 14,95 euro gelijk blijft. De huur van de Set Top Computer en afstandsbediening is in dit bedrag inbegrepen. Ook zijn er acht nieuwe games bijgekomen (1). Bovendien is de Elektronische Programma Gids (EPG) en de bediening UPC's digitale televisiedienst veel sneller en gebruiksvriendelijker geworden.

De uitbreiding van de digitale televisiedienst past in de strategie van UPC Nederland om het aanbod steeds verder uit te breiden en klanten steeds meer keuze aan informatie en entertainment te bieden. Recentelijk verwierf UPC de betaaltelevisierechten voor het uitzenden van alle UEFA Champions League wedstrijden voor de komende drie seizoenen via digitale televisie van UPC.

Games4TV

Onder de naam Games4TV vindt de actieve televisiekijker via de set top computer een pakket van acht interactieve games met voor elk wat wils. Of je nu houdt van klassieke spellen als Dammen, Naar de Haaien (Zeeslag), FreeCell of Solitaire, of van Carom, Cinqo! of Juwelen. Je kunt het allemaal vinden met de afstandsbediening of het draadloze toetsenbord van digitale TV van UPC.

Digitale TV van UPC

Via een geavanceerde Set Top Computer halen abonnees van digitale TV van UPC niet alleen veel extra televisiekanalen in huis, maar ook een scala aan interactieve diensten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld e-mailen, chatten, daten en games spelen via de televisie. Een ringtone downloaden of een eigen screenlogo ontwerpen is met digitale TV van UPC een fluitje van een cent. Ook kunnen ze voortaan met de afstandsbediening een film 'bestellen' of luisteren naar een van de bijna 50 non-stop muziekzenders. Via de Elektronische Programma Gids zien ze in één oogopslag wat er op televisie te zien is. Maandelijks ontvangen klanten gratis het UPC Magazine.

UPC Nederland

UPC Nederland is de toonaangevende aanbieder op het gebied van informatie, communicatie en entertainment. Via een modern kabelnetwerk levert het bedrijf televisie (o.a. digitale TV van UPC), internet (chello), telefonie (UPC Telefonie) aan circa 2,3 miljoen huishoudens in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant. UPC Nederland is onderdeel van het beursgenoteerde United Pan-Europe Communications N.V. (Euronext Amsterdam: UPC; Verenigde Staten: Over The Counter Bulletin Board:UPCOY).

(1) Geldt binnenkort voor abonnees met digitale televisie met uitzondering van de regio Rotterdam = = =

Noot aan de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met UPC Nederland, Mark Zellenrath, 06 29 543 519 of 020 77 55 781

UPC N.V.

04 aug 03 14:28