Ingezonden persbericht


Informatica in Top 10 van meest invloedrijke bedrijven van Computer Business Review

7e positie naast bedrijven als Sun, IBM en Microsoft

Nieuwegein, 4 augustus 2003 - Informatica (NASDAQ: INFA), een grote speler in data-integratie en business intelligence software, is door Computer Business Review (CBR) geselecteerd als één van de 10 meest invloedrijke bedrijven in integratie en applicatie ontwikkeling. Van de bedrijven op de lijst zeggen de redacteuren van CBR dat zij een blijvende invloed zullen hebben in hun specifieke markt en dat zij een goede balans weten te vinden tussen technologie en visie enerzijds en een goed financieel beleid en leiderschap anderzijds . Informatica staat 7e op de lijst, voorafgegaan door grootmachten als Microsoft, IBM, BEA, Oracle, Borland en Sun. De complete Top 10 voor integratie en applicatie ontwikkeling is te vinden op www.cbronline.com.

IDC: Informatica voor derde opeenvolgende jaar top vendor in data-integratie

Een recent rapport van IDC, genaamd Worldwide Data Movement and Replication Software Competitive Analysis 2003 , verschenen in juli 2003, benoemt Informatica als marktleider in data movement en replication voor het derde opeenvolgende jaar. Het volledige rapport is te vinden op www.informatica.com/IDC_Analysis_2003.pdf.

The Data Warehousing Institute (TDWI): Informatica marktleider in data-integratie

Uit recent onderzoek van The Data Warehousing Institute (TDWI) blijkt eveneens dat Informatica nog steeds marktleider is in data-integratie software. 38% van de respondenten in het onderzoek benoemde Informatica als de belangrijkste speler. Het marktaandeel van Informatica bleek ruim 200% groter te zijn dan dat van de nummer twee in data-integratie.

Over Informatica

Informatica (NASDAQ: INFA) is een van de grote spelers op het gebied van Data Integratie- en Business Intelligence software. Informatica s software helpt multinationals bij het optimaliseren van hun bestaande informatie investeringen voor bedrijfsbreed inzicht. Zo helpen de tools om bedrijfsresultaten en winstgevendheid te verhogen evenals het pro-actief managen van bedrijfsprocessen. Meer dan 1800 organisaties wereldwijd kozen al voor Informatica s open platformen voor Data Integratie en Business Intelligence.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Informatica T +31 (0) 30-6086702 Erik ten Bruggencate M +31 (0) 6-53670080 Commercieel directeur Benelux E-mail ebruggencate@informatica.com