Gemeente Uithoorn

KINDERBOERDERIJ BEPERKT WEER OPEN

We zijn nog druk bezig met de inrichting van de nieuwe stal, maar de grootste klussen aan de nieuwe kinderboerderij zijn geklaard.
Vanaf woensdag 6 augustus is de kinderboerderij weer een paar dagen per week open!
De openingstijden zijn: woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.45 uur en zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. De kinderboerderij is alleen bereikbaar via de ingang aan de parkzijde.
De officiële opening van de kinderboerderij vindt later in het jaar plaats. U wordt hierover nog geïnformeerd.

BORSTELEN TEGEN ONKRUID

Vanaf volgende week gaan we weer borstelen om het onkruid in de straten weg te krijgen. We beginnen bij de flats van de Europarei en delen van Zijdelwaard.

Uw medewerking gevraagd
Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat de straat niet vol staat met auto's. Dit geldt vooral voor de borstelronde. Een lastige opgave voor u en voor de gemeente. U begrijpt dat uw medewerking meehelpt aan het resultaat: een schone straat voor ons allemaal.

Maandag 11 augustus
Parkeerplaats bij Monetflat, Gasperiflat, en Coudenhoveflat Gedeelte parkeerplaats Romeflat, Straatsburgflat en Brusselflat Op het infobord bij de entree van de flat vindt u meer informatie.

Dinsdag 12 augustus
Gedeelte parkeerplaats Briandflat, Churchillflat, Schumanflat, Romeflat, Straatsburgflat en Brusselflat.
Op het infobord bij de entree van de flat vindt u meer informatie.

Woensdag 13 augustus
Gedeelte Schumanflat, Churchillflat, Briandflat en de parkeerplaats bij De Tweemaster.
Op het infobord bij de entree van de flat vindt u meer informatie.

Donderdag 14 augustus
Het gebied binnen Heijermanslaan, Wiegerbruinlaan, Arthur van Schendellaan en Achterberglaan. Met uitzondering van de parkeerplaatsen winkelcentrum Zijdelwaardplein.

Vrijdag 15 augustus
Het gebied binnen de Achterberglaan, Arthur van Schendellaan en de Wiegerbruinlaan en het Libellebos.

INSPRAAK INRICHTINGSPLAN BUITENRUIMTE EUROPAREI

Door bewoners van de Europarei is tijdens zogenoemde werkateliers nagedacht over de herinrichting van de buitenruimte van deze wijk. Aandachtspunten waren onder andere het groen en spelen, het verkeer en parkeren, fietspaden en hondenuitlaatroutes alsmede de verlichting. Het resultaat van deze werkateliers is vastgelegd op een kaart: "Het inrichtingsplan buitenruimte Europarei". Bij deze kaart is een korte toelichting geschreven.
Het inrichtingsplan zal worden bestrokken bij het voor dit gebied op te stellen bestemmingsplan.

Het inrichtingsplan buitenruimte Europarei en de toelichting liggen met ingang van 8 augustus 2003 gedurende 4 weken (tot en met 5 september 2003) voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16, Uithoorn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, alsmede in de bibliotheek, gebouw De Hoeksteen, Alfons Ariënslaan 1, Uithoorn tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Tevens zullen het inrichtingsplan en de toelichting op de publicatieborden in de flats worden gehangen.

Gedurende bovengenoemde termijn van vier weken kan een ieder een schriftelijke reactie op het inrichtingsplan zenden aan burgemeester en wethouders (postbus 8, 1420 AA Uithoorn).

Na een evaluatie van het hondenbeleid bleek dat in het algemeen het beleid van de gemeente nog voldoet. Dat houdt in dat met uitzondering van de hondenroutes en losloopgebieden overal een U kunt de routes ook op de website bekijken. heer A.G.J.H. Rulof, van de provincie, tel. (023) 5145136..