Gemeente Enschede

Gemeente krijgt extra geld voor openbare veiligheid


Enschede, 04-08-2003

Enschede ontvangt van het rijk voor 2004 ? 334.000 extra in het kader van het Grote Stedenbeleid. Met dit geld worden maatregelen genomen waarmee de openbare veiligheid wordt vergroot.

Een bedrag van ? 233.655 wordt gebruikt om de positie van medewerkers met een Instroom en Doorstroombaan (zogenoemde ID-banen, voorheen bekend als Melkertbanen) te versterken. Zij worden ingezet op locaties in wijken en in het centrum met een verhoogd risico. 30 toezichthouders met een ID-baan worden in de gelegenheid gesteld aanvullende opleidingen te volgen. 15 ID-ers krijgen de kans hun positie op de arbeidsmarkt te versterken; zij worden begeleid naar een gewone baan in de beveiligingsbranche.

Ruim ? 100.000 wordt gebruikt om de maatschappelijke opvang van en hulpverlening aan mensen zonder vaste woon- en verblijfplaats (verslaafden en zwervers) te verbeteren. Het aantal opvangplaatsen wordt met 20 uitgebreid.

Binnenkort wordt met de instellingen die een functie hebben op dit gebied overlegd hoe een en ander georganiseerd gaat worden.

Door het toezicht op straat te verbeteren en de opvang van mensen die chronisch dakloos zijn uit te breiden, neemt naar verwachting de leefbaarheid en veiligheid in Enschede toe.

Door de regeringswisselingen is er nog geen nieuw convenant Grote Stedenbeleid tussen gemeenten en het rijk gesloten. Het huidige convenant loopt in 2003 af. Er is een overgangsjaar aan toegevoegd. De nieuwe overeenkomst 2005 ? 2009 wordt in de tweede helft van 2004 getekend.

---

Gepubliceerd op 04-08-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar overzicht Persberichten