Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Maandag  4 augustus                                            
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN



Brand in cafetaria

Op zondagavond, rond 17.55 uur, is brand uitgebroken in een cafetaria aan de Thijmstraat. De brand is vermoedelijk in het afzuigsysteem ontstaan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Met name het dak van het cafetaria is sterk beschadigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Bedrijfsinbraak

Afgelopen weekend is in een bedrijf aan de O.C. Huismanstraat ingebroken. Via het dak zijn de dieven het pand binnengekomen. Er zijn onder meer sigaretten gestolen. Aangifte deed een 24-jarige inwoner van Malden.


Auto's gestolen

Vanaf de Koninginnelaan is afgelopen weekend een witte Volkswagen met het kenteken 48-VV-DV gestolen. Aangifte deed een 19-jarige inwoner van Nijmegen.
Vanaf de Opaalstraat is afgelopen weekend een groene Ford Escort met het kenteken RD-FF-44 gestolen. Aangifte deed de 41-jarige eigenaar uit Wijchen.


Man aangehouden voor poging diefstal fiets

Op zondagavond is in de Vlaamsegas een 23-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. Even daarvoor had hij op de Mariënburgsestraat gepoogd een fiets te stelen van een 40-jarige Nijmegenaar. De Nijmegenaar zag dat de 23-jarige bezig was zijn fiets te stelen. De 23-jarige ging er van door. Een omstander belde de politie. Op basis van het signalement kon de 23-jarige worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling
Vanochtend is op de Eerste Walstraat een 19-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. De man wordt er van verdacht een ruit van een pand aan de Eerste Walstraat te hebben vernield. De politie werd door een getuige gebeld. De politie kon de man kon aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Aangifte deed een 33-jarige inwoner van Nijmegen


DISTRICT TWEESTROMENLAND



Beuningen- auto gestolen

Vanaf het Julianaplein is in de nacht van zondag op maandag een grijze Ford Orion met het kenteken TN-62-GZ gestolen. Aangifte deed 49-jarige inwoner van Beuningen.


DISTRICT DE WAARDEN



Zaltbommel- ongeval met letsel

Op zondagmiddag is op de kruising Lange Steigerstraat/ Korte Steigerstraat een aanrijding ontstaan tussen een 55-jarige automobilist uit Tiel en een 59-jarige bromfietser uit Vught. De automobilist reed over de Korte Steigerstraat en kwam uit de richting van de Waalkade. Vermoedelijk verleende de automobilist op de kruising geen voorrang aan de bromfietser waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de bromfietser kneuzingen aan zijn schouder op.


Tiel- auto gestolen

Vanaf de Kellenseweg is in de nacht van zondag op maandag een blauwe Pontiac met het kenteken JT-DR-58 gestolen. De 28-jarige eigenaar uit IJzendoorn deed aangifte.


Lienden- woninginbraak

In een woning aan de Voorzorg is gisteren ingebroken. Door het verbreken van een raam zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is geld gestolen. Aangifte deed de 80-jarige bewoner.


Beusichem- ongeval met letsel

Op zondagavond is op de Beijerdstraat een aanrijding ontstaan tussen een 15-jarige bestuurder van een snorfiets en een 27-jarige automobiliste uit Beusichem. Vermoedelijk is de snorfietser zonder goed te kijken de kruising opgereden. De snorfietser kwam op de motorkap van de autoterecht. Hij liep hoofdwonden op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.


Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --