Gemeente Castricum

Omgeving skatebaan opgeschoond / 10-07-2003

Het is veel mensen een doorn in het oog. Lege blikjes, papier en in de bosjes gesmeten kranten ontsieren de openbare ruimte. Burgemeester Emmens deed een beroep op de jeugd en niet zonder resultaat.

Burgemeester Emmens en wijkcoördinator Erik Dekker van de politie ontmoetten tijdens een ronde door het dorp een groot aantal jongeren. De burgemeester hecht veel waarde aan een goed contact met de inwoners van haar gemeente en gaat graag een gesprek aan. Zo ook met de jeugd.

Dit resulteerde in een afspraak om de omgeving van de skatebaan in Castricum eens flink op te schonen. Op donderdag 10 juli, klokslag 10.00 uur ging een achttal kinderen tussen de vijf en vijftien jaar aan de slag met emmers, vuilniszakken en prikkers. De politie hield niet alleen een oogje in het zeil, maar nam zelf ook de bezem ter hand en de mannen van gemeentewerken voerden het verzamelde vuil af.

Na een uurtje was de klus geklaard en konden de kinderen met een tevreden gevoel hun gewone spel weer hervatten in een onberispelijke omgeving.