Politie Zaanstreek-waterland



17:31 03-AUG-03
LOC: ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Fietsendief op heterdaad betrapt

Een 38-jarige man uit Zaandam werd op heterdaad betrapt wegens fietsdiefstal. Surveillerende agenten in burger zagen de man lopen in de Peperstraat. Omdat de man bij hen bekend was als een notoire fietsendief, vatten de agenten post bij het NS station. Daar kwam de man even later aan fietsen op een groene damesfiets. Aanvankelijk beweerde hij, dat de fiets zijn eigendom was, maar geconfronteerd met de feiten bekende hij op het bureau te fiets te hebben gestolen.
Bij de politie is nog geen aangifte gedaan van de diefstal. De politie roept de eigenaresse dan ook op zich te melden bij het bureau Zaantheater, waar de fiets is gestald. De fiets is weggenomen vanaf de Peperstraat bij een PTT brievenbus.

20:07 03-AUG-03
LOC: WORMERVEER, INZET

Computers weg na snelkraak

Bij een bliksemsnelle inbraak heeft men kans gezien uit een bedrijf een nog onbekend aantal computers weg te nemen. Men kwam het bedrijf binnen door de buitendeur en een tussendeur open te breken. Het alarm is wel afgegaan, maar men was weer zeer snel verdwenen. Een surveillanceauto van de politie was juist nog een kwartier eerder langs het pand gereden. Er was toen niets aan de hand.

23:00 03-AUG-03
LOC: PURMEREND, KREEKSTRAAT

Inbraak woning op klaarlichte dag

Tijdens afwezigheid van de bewoonster werd op zondagmiddag of -avond in haar woning ingebroken. Men kwam de woning binnen door de voordeur open te breken. De hele woning werd doorzocht, waarbij vooral in de slaapkamers een behoorlijke bende werd achtergelaten. Er worden een boormachine, een digitale camera, een halsketting en geld vermist.

08:17 04-AUG-03
LOC: ZAANDIJK, DUKE ELLINGTONSTRAAT

Boot met BB motor gestolen

In de afgelopen nacht werd uit de Watermolensloot achter de woningen een 2,5 m lange witte polyester boot met een buitenboordmotor gestolen. De boot heeft een oranje rand. De motor betreft een 9,9 pk van het merk Johnson en is crèmekleurig. De eigenaar had de boot juist afgelopen zondag gekocht.

12:52 04-AUG-03
LOC: WORMER, ZAANDAMMERSTRAAT

Vernielers bederven feestje 50-jarige

Omdat een vrouw 50 jaar werd had familie een grote opblaasbare Sara in de voortuin van haar woning gezet. Nog tijdens diezelfde nacht hebben onverlaten de Sara weggehaald. De pop werd de volgende dag in de omgeving van de Torenstraat teruggevonden. De pop bleek aan alle kanten lek en was niet meer bruikbaar.



Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-040803


19:30-21:45 02-AUG-03
ASSENDELFT, PONTPLEIN

Geen rijbewijs

In verband met Dance Valley, hield het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole op het Pontplein (pont Buitenhuizen) in Assendelft, vlakbij Spaarnwoude. Drie bestuurders werden aangehouden. Een 32-jarige man uit Assendelft had teveel gedronken (470 ug/l). Een 35-jarige bestuurder uit Heiloo was niet in het bezit van een rijbewijs omdat dit eerder al ongeldig was verklaard. De man kreeg een proces-verbaal. De derde bestuurder was evenmin in het bezit van een rijbewijs. Hij dacht hier aan te ontkomen door een valse naam op te geven. De man kreeg behalve voor het rijden zonder rijbewijs, ook een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam. De drie bestuurders waren overigens niet afkomstig van Dance Valley. In totaal werden negentig bestuurders gecontroleerd.

03:47 02-AUG-03
OOSTZAAN, A8

Drankrijder zonder rijbewijs en niet verzekerd

Een 22-jarige Amsterdammer werd zaterdagochtend op de A8 in Oostzaan aangehouden wegens het rijden onder invloed.De man had bijna drie keer zoveel drank op (630 ug/l) als toegestaan. De man was bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs en reed rond in een onverzekerde auto. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

19:00-22:00 3-AUG-03
OOSTZAAN, KERKSTRAAT

Met zijn twaalven in één auto naar de barbecue


Op de Kerkstraat in Oostzaan werden bestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Een 52-jarige motorrijder uit Zaandam had teveel gedronken (495 ug/l). De man was al eerder voor het rijden onder invloed aangehouden. Ruim honderd mensen werden gecontroleerd. Onder hen bevonden zich veel recreanten, afkomstig uit 't Twiske. Een aantal van deze mensen had de auto na afloop van de barbecue volgeladen met passagiers. In een bestelbus met zes zitplaatsen werden maar liefst twaalf personen aangetroffen. Negen personen zaten opeengestapeld op drie zitplaatsen. Een andere bestuurder vervoerde negen mensen (volwassenen en kinderen) in zijn personenauto. Beide bestuurders kregen een boete. Verder werd een boete uitgedeeld voor snelheid, voor het voeren van verkeerde verlichting en twee keer voor een verlopen APK. Een passagier van een bromfiets die geen helm droeg, kreeg ook een boete.


01:13 04-AUG-03
ZAANDAM, BURG TER LAANSTRAAT

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

In de nacht van zondag op maandag werd op de Burgemeester Ter Laanstraat in Zaandam een 60-jarige automobilist uit Zaandam aangehouden wegens het rijden met drank op. De man bleek de norm bijna drie en een half keer te hebben overschreden (730 ug/l). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.


23:00-01:00 02/03-AUG-03
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Onder invloed

In verband met de Kermis in de Middenbeemster werden bestuurders op de Middenweg op het rijden onder invloed gecontroleerd. Eén automobilist had teveel gedronken. De 43-jarige automobilist uit Oosthuizen had behoorlijk diep in het glaasje gekeken (745 ug/l) en moest zijn rijbewijs inleveren. De man was een aantal jaren geleden ook al voor het rijden onder invloed aangehouden. In totaal werd bij 175 bestuurders een blaastest afgenomen.

Een paar uur later werd op de IJsselmeerlaan in Purmerend opnieuw een drankrijder aangehouden. De 35-jarige bestuurder uit Purmerend slingerde over de weg en blies na zijn aanhouding, op het politiebureau 770 ug/l. Het rijbewijs van de man werd voor de tweede keer ingevorderd. De man had zijn rijbewijs drie jaar geleden namelijk ook al eens moeten inleveren wegens het rijden onder invloed.

---



---- --