Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 64

Fietsen en wandelen langs waardevolle bomen

De gemeente, het IVN en Groei en Bloei hebben een wandelroute en een fietsroute uitgezet langs waardevolle bomen in Veenendaal. De wandelroute wordt in de tweede helft van augustus huis-aan-huis verspreid. De eveneens gratis fietsroute is verkrijgbaar op verschillende plaatsen in Veenendaal.

In de gemeente Veenendaal is veel groen aanwezig. Meestal denkt men daarbij aan de natuur(gebieden) rondom Veenendaal. Dat binnen de wijken veel waardevol groen en bomen voorkomen, is minder bekend. Voor de gemeente is dit aanleiding geweest om samen met de twee plaatselijke groene organisaties een wandelroute en een fietsroute samen te stellen. Een stagiaire van Hogeschool Larenstein heeft de daadwerkelijke uitvoering hiervan als stageopdracht op zich genomen.

Tijdens deze bomenroutes wordt u meegenomen langs waardevolle bomen in de gemeente Veenendaal. Een groot deel van deze bomen is opgenomen op een lijst van waardevolle bomen. De bomen genieten zo meer bescherming tegen kappen en krijgen meer aandacht bij het beheer. De bomenwandelroute duurt ongeveer een uur en voert u door en langs het centrum van Veenendaal.
De bomenfietsroute duurt ongeveer twee uur. Het is echter de moeite waard wat langer de tijd te nemen, de aangegeven plekjes te bezoeken en, genietend van de omgeving, een rustpauze in te lassen.

Verkrijgbaar
De wandelroute wordt in één van de eerste weken na de schoolvakantie huis aan huis verspreid in Veenendaal. De gratis bomenfietsroute van de gemeente Veenendaal is verkrijgbaar bij het gemeentehuis, de VVV, de bibliotheek en via het IVN en Groei en Bloei. Inwoners met een sticker tegen ongewenst reclamedrukwerk op hun brievenbus, kunnen ook de wandelroute op bovengenoemde locaties afhalen.