Gemeente Soest

Werken aan wegen

Voor de komende periode zijn (bij voldoende goede weersomstandigheden) de volgende wegwerkzaamheden gepland:

Beukenlaan - Laanstraat
In de tweede helft van augustus start de reconstructie van de Beukenlaan (vanaf de nieuwe rotonde bij de Dalweg tot aan de Beetzlaan) en de reconstructie van de Laanstraat (vanaf de Beetzlaan tot aan de Vrijheidsweg). Wanneer de werkzaamheden precies beginnen is op dit moment nog niet bekend. De einddatum, 1 november van dit jaar, staat al wel vast.
Tijdens de uitvoering worden de genoemde gedeelten van de Beukenlaan en Laanstraat voor het doorgaande autoverkeer afgesloten. Omleidingsroutes worden aangegeven. De Verlengde Talmalaan en Waldeck Pyrmontlaan worden opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. In verband met de bereikbaarheid voor de hulpverleningsdiensten zal op de Verlengde Talmalaan en Waldeck Pyrmontlaan een éénzijdig parkeerverbod worden ingesteld. De verbinding van de Wijnand Toplaan met de Verlengde Talmalaan zal zoveel mogelijk berijdbaar blijven, zodat de Esso-pomp grotendeels bereikbaar blijft. Sporthal Beukendal zal vanaf de rotonde Dalweg/Beukenlaan bereikbaar blijven. Voor de aanwonenden en bedrijven van het te reconstrueren gedeelte zal de bereikbaarheid zoveel mogelijk in stand worden gehouden. De reconstructiewerkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit het opbreken van de asfaltverharding met de daaronder liggende betonverharding en het aanbrengen van een nieuwe asfaltconstructie inclusief enkele asfaltplateaus. Deze maatregelen zijn in 2002 in overleg met een klankbordgroep, waarin enkele bewoners zaten, tot stand gekomen.
---

Festival in openluchttheater Cabrio kan plaatsvinden

De activiteiten tijdens het Photonic-festival op zaterdag 2 augustus 2003 in openluchttheater Cabrio passen binnen de bestaande vergunning (Wet Milieubeheer) van het openluchttheater. In het kader van de aansprakelijkheid verleent de gemeente Soest daarnaast een ontheffing van de APV aan de organisator van dit licht-, beeld- en geluidfestival. Dit is besloten na overleg tussen de gemeente, politie en Photonic.

Mede gezien de doelgroep (het festival richt zich nadrukkelijk niet op jongeren) verwacht de gemeente geen overlast. Eén van de bepalingen in de vergunning van Cabrio houdt in dat de maximaal toegestane geluidswaarden afnemen naarmate de avond en nacht vordert. Met behulp van diverse geluidsmetingen wordt gecontroleerd of het geluid binnen deze waarden blijft.

---

Korte berichten n.a.v. B&W-besluiten d.d. 29 juli 2003

Schoonheidssalon
Als geen zienswijzen worden ingediend, mag in de woning op het perceel Gareel 20 te Soest een schoonheidssalon worden gevestigd. Vrijstelling is nodig, omdat volgens het bestemmingsplan Boerenstreek de bestemming van de woning 'wonen' is.

Subsidie
Het subsidieverzoek van toneelvereniging Honsbergen wordt niet gehonoreerd. De toneelvereniging deed een beroep op het Cultuurfonds voor een financiële bijdrage voor twee jaarlijkse optredens voor bewoners van Honsbergen en Vijverhof. De activiteiten voldoen echter niet aan de criteria van het Cultuurfonds.

Showroom
In het perceel Steenhoffstraat 50 te Soest mag geen showroom worden gevestigd. De showroom zou detailhandel worden; bestelling en verkoop. Op deze plaats is detailhandel niet wenselijk. De gemeente Soest wil detailhandel concentreren in de winkelgebieden Van Weedestraat en Soest-Zuid.

---

Industrieterrein is geen speelterrein

Gemeente Soest waarschuwt ouders spelende kinderen

cartoon Industrieterrein Veel kinderen zoeken vertier op het industrieterrein De Grachten. De gemeente Soest begrijpt dat het heerlijk spelen is daar. Alleen een industrieterrein is een industrieterrein, en geen speelplaats voor kinderen. De gemeente Soest en ondernemers van het bedrijventerrein waarschuwen ouders voor de risico's die spelende kinderen op een industrieterrein lopen. Met bijgaande cartoon probeert de gemeente Soest de aandacht te krijgen van betreffende ouders. De cartoon wordt morgen op de wekelijkse gemeentepagina Op 't Hoogt in de Soester Courant geplaatst. Ansichtkaarten met de cartoon zijn in de maak. In ieder geval op 16 augustus tijdens de feestelijke presentatie van het ontwerp van het park, worden de kaarten uitgedeeld. Bedrijven zullen de cartoon op posterformaat goed zichtbaar ophangen. Verder staan aan de in- en uitgangen van het industrieterrein borden met de tekst 'Let op: bedrijventerrein, geen speelterrein'.

De gemeente Soest en de bedrijven waarschuwen. De ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun spelende kinderen.

---

Bijna 200 Soesters ontdekten de Eem!

Op 14 juni jl. werd de opstapplaats voor de fietsboot van Eemlijn, toeristische lijndienst over de Eem en het Eemmeer, in gebruik genomen aan de Verlengde Hooiweg. Daarbij overhandigde de bemanning aan wethouder Harry Witte een BON, waarmee de Soester bevolking een maand lang voor één euro kennis kon maken met de fietsboot en de Eem. Deze bon was eerder afgedrukt in het gemeentelijke voorlichtingsblad 'Op 't Hoogt'.
Ondanks de aanloopproblemen met de diepte van de rivier bij de opstapplaats maakten bijna 200 Soestenaren gebruik van dit kennismakingsaanbod. Op 24 dagen van de actieperiode werden samen 78 bonnen ingeleverd, waarmee 184 personen gebruik maakten van de kennismakingskorting. Vijf en zestig bonnen werden geknipt of gescheurd uit de voorpagina van 'Op 't Hoogt' van 11 juni jl. en dertien uit een herdruk in een volgend nummer. Er is een mooi gebruik gemaakt van het kennismakingsaanbod. Maar er zijn nog vele Soestenaren voor wie de Eem een aangename ontdekking kan worden, zo dicht bij huis!
Tweehonderd enthousiaste passagiers vertellen hun ervaringen op de fietsboot ongetwijfeld dóór aan minstens vierhonderd andere Soestenaren. De bemanning van de fietsboot verwacht daarom dat de rest van het vaarseizoen de opstapplaats van de fietsboot in Soest meer en meer klanten zal gaan trekken. Oók voor een vroeg avondbezoekje aan Amersfoort, met de fietsboot die om 16.45 uur vertrekt vanaf de Verlengde Hooiweg. Na afloop van het vaarseizoen komt Eemlijn met een analyse van het gebruik van de verschillende opstapplaatsen van de fietsboot over de Eem en het Eemmeer.

---

Geen 'Van het Raadhuisplein' in vakantiemaand augustus

In de vakantiemaand augustus is het gemeentelijk voorlichtingsprogramma 'Van het Raadhuisplein' niet te beluisteren op Radio Soest.

Woensdag 30 juli is de laatste uitzending van 11.00 tot 12.00 uur (met de herhaling op zondag 3 augustus - ook van 11.00 tot 12.00 uur). De eerste uitzending is dan weer woensdag 3 september tussen 11.00 en 12.00 uur. Wel blijft de gemeentelijke informatie dagelijks om 09.30 uur te beluisteren in het programma Soest Actueel. De wekelijkse column van Burgemeester Janssen is in de maand augustus te beluisteren in de woensdageditie van Soest Actueel om ± 09.30 uur.

Radio Soest is dagelijks te ontvangen op kabel: FM 107.9 MHz ; ether: FM 105.9 MHz.

---

Gemeente Soest stelt servicelijn in: 035 - 60 93 728

De gemeente Soest vindt goed contact met inwoners belangrijk. De inwoners moeten op een eenvoudige manier vragen, meldingen en opmerkingen bij de gemeente kwijt kunnen. Daarom heeft de gemeente, naast de bestaande informatiekanalen, een servicelijn ingesteld.
Het telefoonnummer 035 - 60 93 728 is 24 uur per dag, zeven dagen in de week, bereikbaar tegen het normale tarief.

De servicelijn kan men bellen voor:

* Algemene, actuele informatie over gemeentelijke zaken;
* Het stellen van vragen over gemeentelijk beleid of andere zaken;
* Het inspreken van meldingen met betrekking tot de woonomgeving.

Op dit moment is er algemene informatie beschikbaar over burgerzaken (reisdocumenten, rijbewijzen, geboorteaangifte, zorgloket, verhuizingen), sociale zaken, vuilafvoer, woningen (woonruimteverdeling, aankoop woningen, huursubsidie) en gemeentelijke belastingen.
In de toekomst zal dit mogelijk worden uitgebreid met een aantal andere categorieën.

Naast de servicelijn zijn de verschillende mogelijkheden om geïnformeerd te worden over het wel en wee van de gemeente Soest: de website www.soest.nl, de gemeentelijke teksttv- en teletekstpagina's op Omroep Amersfoort, de wekelijkse bekendmakingen 'Op 't Hoogt Actueel' plus de maandelijkse voorlichtingskrant 'Op 't Hoogt' in de Soester Courant en het radioprogramma "Van het Raadhuisplein", iedere woensdag van 11 tot 12 uur op Radio Soest (met de herhaling op zondag
- ook van 11 tot 12 uur) .

---

Met ingang van 15 juli 2003 is de landelijke trendmatige Regiotaxitarief is verhoogd van EUR 1,32 naar EUR 1,39 per zone. Het tarief voor personen met een WVG-indicatie is van EUR 0,36 per zone naar EUR 0,38 gegaan.
Tijdens de vierde week van de Bonte Beestenboel in Spleasure Centrum Soest: Zomerzwemles
Een andere activiteit in de zomervakantie is de zomerzwemles. Jeanine van Schaik, Annique van Hengstum en Demi de Beer hebben als eersten afgezwommen voor hun zwemdiploma. Bij de zomer zwemlessen volgen kinderen (vanaf 4 jaar) twee keer per week een zwemles van een uur. De lessen zijn in de ochtenduren, waarna de rest van de dag overblijft om vakantie te vieren. Er is nog plaats bij de zomerzwemlessen. Kinderen kunnen bij de receptie van het Spleasure Centrum worden aangemeld. Zomerzwemles (per week) EUR 12,90
Verenigingen en instellingen zijn verzocht voor 21 juni via een college van Burgemeester en Wethouders op 2 september een beslissing. De raadscommissie Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu (RVM) stelt het concept-verkeerscirculatieplan tijdens de vergadering op 23 september aan de orde.


---

De gemeente Soest besteedt veel zorg aan het bijhouden van de informatie op deze website, maar het kan gebeuren dat informatie niet actueel, compleet en/of juist is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website geen rechten worden ontleend.