Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (4/8)

Tilburg, 4 augustus 2003

Waalwijkse vrouw al vroeg erg dronken

TILBURG - Twee rechercheurs van de districtsrecherche hebben vanmorgen rond tien voor halftwaalf op de Ringbaan West, ter hoogte van de Hasseltrotonde, een 56-jarige vrouw uit Waalwijk van de weg gehaald. De vrouw viel op door haar rijgedrag. Zij had met haar auto de twee rijstroken van de Ringbaan West meer dan nodig om op de weg te blijven en veroorzaakte bij het rechtsaf slaan een bijna aanrijding. De rechercheurs hebben de vrouw van de weg gehaald en aangehouden. Zij blijkt fors onder invloed van drank. Aan het bureau blies zij een alcoholpromillage van meer dan 3.00 promille. Omdat de vrouw ook medicijnen heeft gebruikt heeft een GGD-arts een urineproef afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Zij kreeg een rijverbod van 18 uren opgelegd en tegen de Waalwijkse wordt proces-verbaal opgemaakt.

"Ik ga mijn man vermoorden"

TILBURG - Aan de Marie Koenenlaan hebben agenten vannacht, even na één uur een 26-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Kort daarvoor had de politie de melding gekregen dat de vrouw haar 43-jarige man met een mes bedreigde en als de politie naar de Marie Koenenlaan snelt en bij de woning aanbelt doet de vrouw die erg emotioneel was open en roept de agenten toe: "Ik ga mijn man vermoorden". Op weg naar de flatwoning vinden de agenten een viertal messen. Onenigheid in de relatiesfeer ligt aan het gedrag van de vrouw ten grondslag. De vrouw is ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt tragische dood
van 76-jarige man uit Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Een 76-jarige man uit Hilvarenbeek is vannacht rond kwart voor één aan de Gelderstraat op tragische wijze om het leven gekomen toen hij, als betrokkene bij een vechtpartij, onwel werd en vermoedelijk aan een hartstilstand overleed. Kort voor dit tijdstip kreeg de politie de melding van een vechtpartij en in verband hiermede werd vannacht een 51-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden, als verdacht van betrokkenheid bij deze vechtpartij.
Als de politie ter plaatse komt proberen agenten door reanimatie het leven van de Beekenaar nog te redden. De gealarmeerde GGD heeft de reanimatie van de politie overgenomen maar dat bleek helaas te vergeefs. Uit onderzoek dat vandaag is ingesteld is gebleken dat de verwondingen die het slachtoffer bij de vechtpartij opliep niet hebben geleid tot de dood van de man. De politie stelt een nader onderzoek in en verwacht meerdere aanhoudingen in deze zaak te verrichten.

Bron: Carel Bouman