Politie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 4 augustus 2003



Ruurlo - Diefstal vanaf motor


Een inwoner van IJmuiden heeft aangifte gedaan van diefstal. De man parkeerde op 2 augustus omstreeks 16.15 uur zijn motor op een parkeerplaats aan de Hengeloseweg. Toen de man omstreeks 17.15 uur bij zijn motor terug kwam bleek dat een van de zijkoffers was opengebroken. Uit de koffer werd een handtas met daarin o.a rijbewijzen, kentekenbewijzen, een mobiele telefoon en een portemonnee met daarin 250 euro weggenomen. Ook werd de voorband van de motor lek gestoken. Ook de voorband van de motor van de echtgenote van de man werd lek gestoken.



Winterswijk - Belediging agenten


Een 23-jarige inwoner van Winterswijk is op 4 augustus omstreeks 00.45 uur aangehouden omdat hij agenten beledigde. De man zat bij een vrouw achter op de fiets. De vrouw voerde geen verlichting en de agenten wilden haar hiervoor een bekeuring geven. Toen de agenten hiermee bezig waren kwam de man bij hen staan en begon de agenten uit te schelden en te beledigen. Nadat de man geen gehoor had gegeven aan verzoek weg te gaan, werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man in vrijheidgesteld.



Dinxperlo - Proces-verbaal voor twee Dinxperloërs


Tegen twee inwoners van Dinxperlo van respectievelijk 26 en 24 jaar is proces-verbaal opgemaakt. De mannen worden ervan verdacht dat zij op 10 juni een granaat hebben weggenomen vanaf een braakliggend terrein aan de Anholtseweg. De 26-jarige man nam de granaat mee naar huis en bewaarde hem daar enige tijd voordat hij hem op een andere locatie begroef. Op 10 juni kwam omstreeks 16.00 uur bij de politie een melding binnen dat op een braakliggend terrein aan de Anholtseweg een granaat was gevonden. Toen agenten ter plaatse gingen bleek dat de granaat was verdwenen. De granaat werd op 21 juni weer teruggevonden in de buurt van het braakliggende terrein en werd door de EOD tot ontploffing gebracht.



Winterswijk - Verkeersongeval met letsel


Een 43-jarige inwoonster van Sudlohn (Dld) is op 4 augustus omstreeks 05.30 uur bij een eenzijdig verkeersongeval op de Misterweg gewond geraakt. De vrouw is vermoedelijk door oververmoeidheid met haar auto van de weg geraakt en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw zat bekneld in haar auto en werd door de brandweer uit de auto gehaald. De auto en de daarachter gekoppelde paardentrailer raakten zwaar beschadigd. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.



Groenlo - Diefstal uit bedrijf


Bij een bedrijf aan de Parallelweg is tussen 2 augustus 17.30 uur en 4 augustus 08.45 uur ingebroken. De daders vernielden een ruit, waarna ze door de ontstane opening naar binnen konden. Uit een kantoor werd een draagbare kluis weggenomen.



Borculo - Diefstal glijbaan


Vanuit de tuin van een woning aan de Geesterse Binnenweg is tussen 3 augustus 19.00 uur en 4 augustus 07.30 uur een glijbaan met een waarde van 80 euro weggenomen.



Ulft - Diefstal uit personenauto's


Vijf inwoners van Ulft hebben aangifte gedaan van diefstal uit een auto. In de nacht van 2 op 3 augustus werd ingebroken in auto's die geparkeerd stonden aan het Mezenpad, de Valkenhof, de Akkerstraat en de Hogeweg. Om in de auto's te komen forceerden de daders portieren. In één geval kwam men in de auto via een openstaand raam. De buit bestond uit geluidsapparatuur, zonnebrillen, waardepapieren, cd's en een radardetector.



Groenlo - Brand in loods


Op 4 augustus is omstreek 07.00 uur brand uitgebroken in een loods aan den Sliem. De brand brak uit in een hoeveelheid huisvuil die sinds enkele dagen in de loods lag opgeslagen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Ten behoeve van de bluswerkzaamheden werd den Sliem afgesloten voor het verkeer. Er deed zich geen gevaar voor anderen panden en de omgeving voor.



Haarlo - Brand in schuur


Op 4 augustus is omstreeks 09.15 uur brand uitgebroken in een schuur van een woning aan de Groenloseweg. De bewoner was bezig met laswerkzaamheden, waarbij vermoedelijk een vonk is overgeslagen naar een hoeveelheid hout die ook in de schuur lag opgeslagen. De schuur brandde geheel af. Door de brandweer werd een naastgelegen woning nat gehouden. Omstreeks 09.45 uur was de brand onder controle.



Zeddam - Brand in schuur


Op 4 augustus is omstreeks 11.15 uur brand uitgebroken in een sloot achter een woning aan de Kerkweg. De oorzaak van de brand is onbekend. Door de brand werd een schutting vernield.



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --