Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, maandag 4 augustus 2003

Rijverbod

STEENBERGEN: In de nacht van zondag op maandag is een jeugdige bestuurder van een bromscooter op de Markt te Steenbergen een rijverbod gegeven omdat hij onder invloed van alcohol probeerde zijn bromscooter te starten. Vanuit het café werd deze actie positief begroet.

Verdachte aangehouden brand

BERGEN OP ZOOM: Zondagavond is in een wooncomplex in het Broersblok opzettelijk brand aangestoken in een van de woningen. In dit wooncomplex wonen mensen met psychisch of psychisch-sociale problemen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.De brandweer had de brand snel onder controle maar door rookschade hebben een twintigtal bewoners de nacht ergens anders doorgebracht. De politie heeft een verdachte aangehouden die ook op het wooncomplex woont en deze persoon is in verzekering gesteld. In belang van het onderzoek kunnen er verder geen mededelingen worden gedaan.

Verdachte brand aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagnacht is er brand gesticht in vier vuilcontainers die bij twee woningen stonden aan de Meilustweg. Ook een vouwcaravan in de Kapittelstraat is in de brand gezet. Dezelfde nacht is er een 25-jarige man uit Halsteren aangehouden op verdenking van brandstichting en in verzekering gesteld.

Getuige gezocht mishandeling

BERGEN OP ZOOM: In de vroege ochtenduren van zondag 3 augustus 2003, omstreeks 06.00 uur, kregen twee groepen jongeren het met elkaar aan de stok in en rondom de winkel van een tankstation aan de Rijksweg A58. Nadat er eerst verbaal geweld van de ene naar de ander groep werd geuit, daagden de beide groepen elkaar uit. Dit ontaarde buiten in een vechtpartij tussen beide groepen. Van de ene groep werd een jongen dusdanig verwond dat deze voor onderzoek naar het ziekenhuis Lievensberg werd overgebracht. Hij kon later weer naar huis met verwondingen in het gezicht. Door de betrokkenen is aangifte gedaan bij de politie. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de andere groep. Deze zijn vanaf het benzinestation vertrokken in een tot nu toe onbekend gebleven personenauto. Verzocht wordt aan eventuele getuigen van dit voorval om zich te melden via 0900-8844.

Poging inbraak

SINT WILLEBRORD: Zondagnacht is de voordeur van een woning aan de Elzenrijs geforceerd. De sleutelhoudster kon niet zeggen of er iets was gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brandje in de Rucphense bossen

RUCPHEN: Zondagochtend zijn door de politie in de Berenkuil in de Rucphense bossen de resten van een kampvuur ontdekt Het hart van het kampvuur was zo heet dat het niet mogelijk was het vuur met zand te doven. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen. Gezien de droogte zijn de aanstichters van dit kampvuur wel erg ondoordacht bezig geweest.

Verdachten aangehouden

OUDENBOSCH: Zaterdagmiddag is een viertal personen aangehouden als verdachte van diefstal van een personenauto. Het gaat om een 23-jarige vrouw, een 29-jarige man, een 26-jarige man uit Bergen op Zoom en een 26-jarige man uit s-Hertogenbosch. De auto is afgelopen vrijdag gestolen vanaf een parkeerplaats aan de parallelweg in Bergen op Zoom. Alle vier de verdachten zijn in verzekering gesteld. Na onderzoek is een persoon in vrijheid gesteld. De andere drie personen, twee mannen en een vrouw zijn ook nader gehoord omdat zij mogelijk betrokken zijn bij een diefstal van een portemonnee gepleegd op vrijdag 1 augustus in Moerstraten.

Bron: Karen de Groot