Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (4/8)

Oosterhout, maandag 4 augustus 2003

Slachtoffer overval maakt het redelijk
WOUDRICHEM Op zondagavond 3 augustus is er rond 18.45 uur een mislukte overval gepleegd aan de Wethouder Kentiestraat in Woudrichem. Hierbij raakte een bejaarde vrouw gewond. Zij werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht.
Een klein uur later arresteerde de politie twee mannen. De verdachten zijn 38 en 18 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven. De politie kon het duo oppakken omdat getuigen met merk, de kleur en het kenteken van de vluchtauto genoteerd hadden. Via de mobilofoon is dit doorgegeven aan alle omliggende politiekorpsen. De aanhouding vond plaats op de autosnelweg A-58 ter hoogte van Moergestel. Het slachtoffer betreft de 80-jarige moeder van de eigenaar van een Chinees restaurant. Zij verbleef in de woning van de restauranthouder. Wellicht vermoedden de daders dat er geld en/of waardevolle goederen in de woning aanwezig waren. De vrouw is vermoedelijk verwond met een slagwapen. Voor zover bekend is er niets buitgemaakt vanuit de woning. In de loop van maandag 4 augustus bleek dat de verwondingen van het slachtoffer meevielen. Er is volgens de behandelend artsen geen sprake van hersenletsel en/of schedelbreuk. Wel is er sprake van vele hechtingen in de hoofdhuid.

Zwemmer overvaren
WOUDRICHEM: Een 23-jarige inwoner uit Meeuwen was op de Groesplaat te Oudendijk aan het zwemmen, toen hij door de 15-jarige bestuurder van een gemotoriseerde rubberboot werd overvaren. De zwemmer kwam vervolgens met de schroef van de buitenboordmotor in aanraking kwam. Hij liep daarbij ernstig letsel op in zijn gezicht en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. Personeel van de traumahelikopter is ter plaatse geweest om het slachtoffer te stabiliseren voor het vervoer. De dienst Waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. Ze heeft daarvoor de betrokken boot in beslag genomen. Het ongeval gebeurde zondagmiddag 3 augustus rond 15.00 uur.

Bekeuringen voor parkeerexcessen
LOON OP ZAND: De politie moest zondagmiddag 3 augustus weer optreden tegen parkeerexcessen rond de Blauwe Meer. Veel zonaanbidders waren met de auto gekomen om verkoeling te zoeken. Niet iedereen parkeerde zijn auto echter zoals het hoort. De meest extreme overtreders kregen een bekeuring van 40,- Hieronder een overzicht:

- 5 bekeuringen op de Eikendijk;

- 3 bekeuringen op de Kinkenpolder;

- 14 bekeuringen op de Cirkelbaan;

- 4 bekeuringen op de Baan achter de Plakken.

Snelheidscontrole
LAGE ZWALUWE: Op maandag 4 augustus 2003 controleerde de politie tussen 11.30 en 12.30 uur snelheidsovertreders op de Oude Weg te Lage Zwaluwe. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Er werden 90 voertuigen gecontroleerd. Hiervan was 10 % in overtreding. Er werden namelijk negen bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u

Inbraak in een woning
SPRANG-CAPELLE: In een woning aan de Hoge Zandschel werd zondagavond, tussen 18.30 en 21.00 uur ingebroken. De dader kwam de woning binnen door aan de achterzijde een deur open te maken. Hij kon dit doen met een reservesleutel die in de directe omgeving voor handen was. Uit de woning werden sieraden en antiek gestolen.

Wederom brand in oude school
WAALWIJK: In een oud leegstaand schoolgebouw aan de Mr. v. Coothstraat was op zondag 3 augustus 2003 omstreeks 21.25 uur brand uitgebroken. Omdat er onlangs (30 juli) ook al brand was geweest in dit pand, bestaat het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. Door de brandweer is de uitslaande brand geblust.

Verdachte opgepakt
WASPIK: Naar aanleiding van een eerder (28 mei 2003) gepleegde woninginbraak in een woning aan de Polanenweg in Waspik, arresteerde de politie op 4 augustus 2003 een 22-jarige inwoonster uit Zeist. De politie kwam de vrouw op het spoor omdat zij een gestolen mobiele telefoon gebruikte. Ze bleek geen onbekende te zijn van politie en justitie. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Het is op dit moment nog niet duidelijk of zij de inbraak pleegde of dat ze zich aan heling van gestolen goederen heeft schuldig gemaakt.

Wateroverlast leidt tot vondst van hennepkwekerij OOSTERHOUT: Bij een woning aan de van Oldenbarneveltstraat in Oosterhout was sprake van wateroverlast. Het water was afkomstig uit de bovenwoning en bovendien was duidelijk te horen dat er water uit een kraan stroomde. Dit gebeurde op zondagavond 3 augustus 2003. De eigenaar van de bovenwoning was niet thuis en ook niet bereikbaar. Besloten werd om de deur open te breken, waarna een complete hennepkwekerij werd aangetroffen. In de woonkamer stonden 75 grote planten, verwarmd door 27 lampen. De afzuiging verliep via de schoorsteen. De planten zijn bemonsterd voor de bewijsvoering. Hierna is kwekerij is geruimd en de hoofdwaterkraan afgesloten. Uit onderzoek bleek ook dat de elektriciteit in de woning illegaal werd afgetapt. In de loop van maandag 4 augustus meldde de hoofdbewoner zich in het politiebureau. Hij is verhoord en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Ontevreden klant doet greep in kassa.
OOSTERHOUT: Zondagmiddag 3 augustus is een 39-jarige Rotterdammer door de politie aangehouden en ingesloten na een conflict bij een tankstation. Omdat het wachten bij de wasstraat te lang naar de zin van verdachte duurde, eiste hij zijn geld terug. Nadat hij zijn geld had gekregen ontstond er een woordenwisseling tussen de ontevreden klant en de pompbediende. Hierbij gooide de klant een plastic display tegen de pompbediende en deed een greep in de kassa. De pompbediende kon verhinderen dat de man geld mee, waarna het geld op de vloer viel. De man vertrok vervolgens in zijn auto. De pompbediende schakelde de politie in door het overvalalarm in werking te stellen. Na een politieonderzoek kon de Rotterdammer korte tijd later op een camping in de omgeving worden aangehouden.

Bron: Jeroen Steenmeijer