Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(4-8)

Breda, maandag 4 augustus 2003

19-jarige Roemeen verdacht van aanranding

ACHTMAAL: De politie heeft de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 augustus jl. omstreeks 03.30 uur op de Ostaaijensebaan op aanwijzing van omstanders een 19-jarige Roemeen aangehouden op de verdenking van aanranding.

Twee 19-jarige vrouwen waren door de verdachte lastig gevallen toen zij na afloop van een feestavond aldaar naar hun fietsen liepen. De man pakte een van de vrouwen bij haar middel vast. De andere vrouw nam het daarbij voor haar vriendin op en gaf de man een klap in zijn gezicht en een duw naar achteren. Hierna liet de belager zijn slachtoffer los en kwam op de andere vrouw af die hij tegen haar voorhoofd sloeg. De vrouw verloor daardoor haar evenwicht en kwam in een sloot terecht. Hier heeft de man haar vastgepakt en dwong hij het slachtoffer hem te zoenen. Ze slaagde zich erin los te maken. De politie heeft de verdachte die onder invloed was van alcohol, aangehouden. Hij is vanmiddag overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Politie team Moerdijk bekeurt twee vrachtautos

ZEVENBERGEN: In de Willem III-straat te Zevenbergen stonden zaterdagnacht twee trekkers (zonder oplegger) geparkeerd. Dat is in strijd met de plaatselijke APV Beide voertuigen hebben een bekeuring gehad.

Verkeersongeval met letsel in Willemstad

WILLEMSTAD: Zondagmiddag 3 augustus jl. heeft op de kruising van de Koningin Wilhelminalaan, Folke Bernadottelaan en het Steenpad omstreeks 13.30 uur een aanrijding plaats gevonden. Een 63-jarige man uit Hoeven wilde met zijn auto het Steenpad oversteken om de Koningin Wilhelminalaan in te rijden. Tijdens het oversteken kwam een bromfietser aanrijden over het Steenpad die dezelfde laan in wilde. Er ontstond een botsing. De bromfietser had zijn helm verloren, waardoor hij met zijn hoofd de grond raakte bij het neerkomen en een flinke snee in zijn hoofd opliep. Hij is afgevoerd naar het St. Franciscusziekenhuis in Roosendaal.

Controle jeugd

KLUNDERT: Op de Suijkerberch te Klundert is vrijdagavond gecontroleerd op jeugd. Er is geen overlast aangetroffen, wel twee fietsende jongedames. Zij mochten afstappen, aangezien op die locatie niet gefietst mag worden. Aan de overkant van het water stond een auto waarvan de bijbehorende jongelui zonder vergunning aan het vissen waren. Zij mochten hun spullen gelijk inpakken. Verder zijn ze erop aangesproken dat ze daar niet met de auto mochten komen. Ook diverse andere hangplekken zijn s avonds nog gecontroleerd, maar daar is geen jeugd aangetroffen.

Politie controleert vakantiewoningen

MOERDIJK: Diverse woningen van vakantiegangers zijn weer gecontroleerd. Gelet wordt op of alles in orde is, de deuren op slot, ramen dicht, of de post niet met bergen in het zicht ligt, en andere zaken. Het streven is om ieder opgegeven adres in ieder geval één keer na te kijken in de tijd dat mensen weg zijn.

Bron: Willem van Hooijdonk