4/8 district Aa & Dommel

Boxtel 4-8-2003 - .

VERDACHTEN AANGEHOUDEN MET VALSE KENTEKENPLAAT, Liempde

In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 33-jarige man uit Zaltbommel en een 31-jarige man uit Kerkwijk aangehouden. Zij werden aangetroffen bij een benzinestation aan de Rijksweg A2 onder Liempde in een auto die voorzien was van een valse kentekenplaat. De 33-jarige bestuurder verklaarde dat hij van plan was te tanken zonder te betalen. Omdat hij verklaarde met zijn medeverdachte vaker te hebben getankt zonder te betalen zullen zij nader door de politie aan de tand worden gevoeld.

ONDERZOEK NAAR VERDACHTE VAN INBRAKEN EN DIEFSTALLEN AFGEROND, Schijndel

De politie heeft een onderzoek afgerond naar een op 20 juli aangehouden 33-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijf plaats. De man wordt verdacht van het plegen van ongeveer 25 inbraken in bergingen en schuren in de omgeving van Middelrode, Den Dungen en Vught in de periode vanaf oktober 2002. Zijn buit bestond uit elektrische motorgrasmaaiers, fietsen, tourcaravans, aanhangwagens en trailers met boten. Van de gestolen goederen is onder andere een caravan teruggevonden. De geschatte waarde van de gestolen goederen is ongeveer 100.000 EURO. De verdachte is in bewaring gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD VOOR ALCOHOL GEBRUIK IN VERKEER; Liempde, Berlicum, Sint Oedenrode

Zondagavond is een 54-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden aan de Koninginnelaan in Sint Oedenrode, voor het rijden onder invloed. Uit de blaastest bleek dat hij iets minder dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.

In de nacht van zondag op maandag is een 33-jarige man uit Berlicum aangehouden aan De Ploeg in Berlicum omdat hij te veel alcoholische versnaperingen genuttigd had. Ook hij had iets minder dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.

Diezelfde nacht is een 48-jarige inwoner van Zaltbommel aangehouden voor rijden onder invloed. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren, omdat bleek uit een blaastest dat hij ruim boven de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. De man kreeg een rijverbod van vijf uur.

TWEE VERDACHTEN VAN BRANDSTICHTING EN VANDALISME AANGEHOUDEN, Schijndel

Maandagochtend zijn een 15 en een 16-jarige jongen uit Schijndel aangehouden op verdenking van het plegen van brandstichting. Een derde verdachte van 16 jaar uit Schijndel moet nog gehoord worden. De jongens zouden op 28 april een brand hebben gesticht in een bouwkeet aan de Europalaan in Schijndel en op 10 mei een speelhuisje aan de Lijsterbeslaan in Schijndel in brand hebben gestoken. De 16-jarige jongen verklaarde tevens dat hij diverse hakenkruisen heeft gespoten in de buurt van de Boschweg in Schijndel. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.