4/8 Land van Cuijk

Cuijk 4-8-2003 - .

BROMFIETSER ONDER INVLOED, Cuijk

Zondagmiddag is op de Graafschap in Cuijk een 49-jarige bromfietser uit Griendtsveen aangehouden. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank.. Tegen de man, die een rijverbod kreeg voor de duur van 12 uur, is proces-verbaal opgemaakt.

INBRAAK, Grave

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een bedrijf aan de Arnoud van Gelderweg in Grave. Van het bedrijfspand is met een trottoirtegel een ruit ingegooid. Bij de komst van de politie stonden er buiten enkele computers klaar om mee genomen te worden. Voor zover bekend wordt er niets vermist.

KUNSTWERKEN VERNIELD, Wanroij

In Wanroij, gemeente Sint Anthonis, zijn tussen zaterdagavond en maandagmorgen vernielingen aangebracht aan een vijftal kunstwerken.

De vernielde kunstwerken stonden in het kader van een kunstuitwisseling op het Lindenplein, De Dorpsstraat, De Herselstraat, de Sikkelstraat en het Giessenplein.

* Lindenplein: Van vier van de vijf organische vormen uit populierenhout zijn de bevestigingspennen uit het materiaal gerukt. Het gehele kunstwerk werd hierdoor beschadigd. Geschatte schade 1500

* Dorpsstraat: Een vier meter hoog houten kunstwerk bestaande uit een tafel en twee stoelen. Het kunstwerk is omver gegooid waardoor een op de tafel staande taart kapot viel. Schadebedrag onbekend.
* Herselstraat: Een 620 kilogram wegende bank van cortenstaal werd omgegooid. Het kunstwerk werd aangetast door vuur. Voor het rechtzetten van het kunstwerk moet een kraan worden besteld. Schadebedrag nog onbekend.

* Sikkelstraat: Een portrettenkoepel gemaakt van gegalvaniseerd ijzer en gescupeerde buizen. Een van de portretten is naar binnen getrapt en daardoor vernield. Geschat schadebedrag 5500
* Giessenplein: Een stalen gestileerde pijnboom. De onderste takken van de boom zijn allemaal omgebogen. Schadebedrag onbekend