Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Alex reijnders treedt in dienst van de knltb

Alex Reijnders treedt per 1 september in dienst van de KNLTB als Regiocoach Zuid. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de technische uitvoering van de Bondsjeugdopleiding in Regio Zuid. De voornaamste taken van Reijnders binnen de genoemde functie zijn het geven van leiding aan het technische personeel in de regio en het onderhouden van contacten met de tennisleraren / tennisscholen, spelers, ouders en verenigingsbesturen.

Per 1 september 2003 wordt gestart met het vernieuwde systeem van de KNLTB Bondsjeugdopleiding. Binnen het nieuwe systeem van de Bondsjeugdopleiding draait het om de optimale ontwikkeling van het aanwezige talent. Dat uitgangspunt betekent dat voor die kinderen de beste programma's worden samengesteld en uitgevoerd. Daartoe faciliteert de KNLTB talenten en hun coaches om de tennisopleiding te optimaliseren. De KNLTB is verheugd dat Alex Reijnders zijn ervaring en expertise gaat inzetten bij de uitvoering van het nieuwe beleid.

Alex Reijnders verwierf grote bekendheid als coach van het succesvolle koppel Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. Na en gedurende deze periode heeft Reijnders tot april 2002 Sjeng Schalken begeleid tijdens diens imposante opmars richting wereldtop. Naast de KNLTB blijft Reijnders werkzaam voor Eltingh-Haarhuis Tennisevents en heeft hij een parttime overeenkomst als coach van John van Lottum.

Met de aanstelling van Alex Reijnders is het team van Regiocoaches compleet: in regio Midden Erwin Clarenbach, in regio Noordoost Marc Duncker, in regio Noordwest Frits ten Bruggencate en in regio Zuidwest Michael van den Berg.


---