Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-08-2003 Persberichten regio Limburg-Zuid (JvK)
Persberichten Sittard en Maastricht

Stein, inbreker aangehouden
De politie van Stein heeft afgelopen nacht na enig speurwerk een inbreker aangehouden. De inbreker, een 30-jarige inwoner van Stein, had omstreeks 04.00 uur ingebroken in een woning aan de Gommerswijk. Een getuige had hem de woning zien binnengaan en waarschuwde de politie. Toen de politie kwam bleek de dader de woning aan de achterzijde te hebben verlaten me medeneming van een tas en een portemonnee. Toen de politie op speurtocht ging naar de inbreker lichtte in de Eburonenstraat in de tuin achter de pastorie plots een schijnwerper op welke geactiveerd bleek door een bewegingssensor. Hierna was het een klein kunstje om de inbreker, die zich in de struiken verstopt had, aan te houden.

Grevenbicht, inbraak in basisschool
Onbekenden hebben in de eerste week van de schoolvakantie ingebroken in de basisschool Sint Petrus aan het Kloosterplein in Grevenbicht. De inbraak werd tijdens een controleronde op zondagavond ontdekt. Uit een van de lokalen bleek een computer te zijn gestolen.

Maastricht, rijbewijs kwijt na rijden zonder licht De politie van Maastricht heeft het rijbewijs ingevorderd van een 22 jarige inwoner van Maastricht omdat hij maandag omstreeks 01.30 uur met zijn auto over de Boschstraat reed terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank ( 1,8 promille) verkeerde. Agenten zagen dat de auto zonder licht reed, hetgeen de aanleiding was om over te gaan tot een controle. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en diens rijbewijs werd ingevorderd.

Valkenburg, mogelijk vergif in Ravensbos
Zondagmiddag liet een vrouw uit Valkenburg haar tot dan kerngezonde hond uit in het Ravensbos. Tijdens de wandeling waarbij de hond losliep, begon het dier plotseling te braken en kreeg het stuiptrekkingen, aanleiding voor de vrouw om met het dier naar een dierenarts te gaan. Het inmiddels doodzieke dier overleed bij de dierenarts aan vergiftiging. De hond heeft vermoedelijk in het Ravensbos iets gegeten wat vergiftigd was, doch dit kon niet met zekerheid worden vastgesteld. De gemeente Valkenburg a/d Geul is in kennis gesteld van dit voorval en beraad zich nog over eventueel te nemen maatregelen.