Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-08-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (12.00 u) Maandag, 4 augustus 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; geramd
Afgelopen zondagmorgen, omstreeks 07.00 uur vond een ramkraak plaats op een winkel aan de Wijngaardsweg in Heerlen. Vermoedelijk met een auto werd de toegangsdeur geramd waarna de ramkrakers de winkel binnendrongen. Vermoedelijk werd er niets gestolen en zijn de ramkrakers zonder buit weer vertrokken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; ingebroken
Afgelopen zondagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Goudenregenstraat in Brunssum. De inbrekers zijn de woning die zondagavond via de achterzijde binnengedrongen en hebben een tv-toestel, een videorecorder, een dvd-speler en de stereo-installatie gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; aangehouden
Afgelopen zondagmiddag kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Ceintuurstraat in Landgraaf. Daarbij hadden de inbrekers een dvd-speler, een videorecorder en een aantal dvds gestolen. De politie die een onderzoek instelde kreeg aanwijzingen omtrent de identiteit van de vermoedelijke inbrekers. Die werden zondagavond elders in een woning in Landgraaf aangetroffen en als verdachte aangehouden. Beide verdachten, een 31-jarige man uit Landgraaf en een 24 jarige vrouw werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. In de woning trof de politie de gestolen dvd-speler, videorecorder en dvds aan die voor nader onderzoek in beslag werden genomen. Daarnaast vond de politie een gas/alarmpistool dat eveneens in beslag werd genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; fietsendief aangehouden
Afgelopen zondagmiddag zag een motorrijder van de politie op de Emmastraat in Landgraaf een man lopen die een afgesloten fiets op zijn schouders meedroeg. Vermoedelijk omdat die zich betrapt wist, liet hij de fiets vallen en rende er vandoor. De politie rende de man, een 38-jarige man uit Heerlen achterna en wist hem op verdenking van diefstal van een fiets in de kraag te grijpen en aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De fiets bleek die zondagmiddag te zijn gestolen op een perceel aan de Emmastraat en werd veiliggesteld. De verdachte heeft de fietsdiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen.

Gulpen; gewapende overval
Afgelopen zondag op maandagnacht omstreeks 01.00 uur vond een poging gewapende overval plaats op een horecagelegenheid aan de Markt in Gulpen. Een onbekende met een vuistvuurwapen gewapende man kwam de horecagelegenheid binnen en bedreigde de uitbater en enkele nog aanwezige personeelsleden met het vuistvuurwapen. De uitbater trachtte daarop de overvaller de zaak uit te werken waarop op enig moment de overvaller met het vuistvuurwapen de uitbater in diens gezicht sloeg. De overvaller is vervolgens, zonder buit weer naar buiten gegaan en er vandoor gerend, naar bleek samen met nog iemand. De politie die meteen in de omgeving op onderzoek uitging traceerde even later in Nijswiller een auto met enkele inzittenden waarvan er een paar voldeden aan het opgegeven signalement. De drie inzittenden, een 33-jarige man uit Maastricht, een 37-jarige man uit Heerlen en een 42-jarige man uit Amsterdam, werden op verdenking van de gewapende overvalpoging aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De auto waarin het drietal zat, werd in beslag genomen. In de auto vond de politie twee vuistvuurwapens (een met gespannen haan). Die werden voor nader onderzoek, om wat voor vuistvuurwapens het precies gaat, in beslag genomen. Daarnaast nam de politie een busje traangas en een klein beetje heroïne en cocaïne in beslag. De politie stelt een nader onderzoek in.