Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 4-08-2003
Persberichten maandagochtend 4 augustus 2003 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Perspiket tot donderdagmiddag

Alcohol in het verkeer
EMMEN Zondagmiddag omstreeks 16.30 uur trof de politie, op aanwijzingen van medeweggebruikers, een 61-jarige man uit deze plaats aan, die stapvoets met zijn auto over de Zuidbargerstraat reed. De man was zwaar beschonken en kon amper op zijn benen staan. Een ademtest op straat lukte niet. Daarna is hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Een arts werd gewaarschuwd om een bloedproef af te nemen. Ook dat lukte niet waarna uiteindelijk een urineproef is genomen. Nadat de uitslag binnen is van deze test zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het rijbewijs is alvast ingevorderd. Iets later, rond 17.00 uur, troffen agenten een 42-jarige Emmenaar in zijn auto aan op de Varenkamp. Deze bestuurder bleek ook stevig te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij maar liefst 1255. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Naast een rijverbod kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

Fietsendief op heterdaad aangehouden
ASSEN Zondagavond is een 35-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij aan het Strengenpad een fiets had gestolen. Een bewoner van de wijk Peelo had gezien dat de man met een afgesloten fiets in de richting van het winkelcentrum Scharmbarg liep. Hij gaf het signalement door aan de politie, die de dader daar even later kon aanhouden. De gestolen fiets werd in de bosjes aangetroffen. De laatste weken zijn er in deze wijk meerdere, veelal dure, fietsen uit schuurtjes gestolen. De verdachte zal vandaag over de diefstal worden verhoord.

XTC aangetroffen bij controle
EMMEN Zondagnacht tegen 2.30 uur controleerde de politie een personenauto op de Rondweg. De bestuurder, een 31-jarige man uit Rotterdam, bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Wat hij wel bij zich had was een zakje met daarin 34 XTC-tabletten. Die zijn in beslag genomen. Maandag zal hij hierover worden verhoord.