Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt drie mannen met vuurwapens aan

Tilburg, 3 augustus 2003

TILBURG - De politie in Tilburg heeft vanavond rond kwart voor elf drie mannen met vuurwapens aangehouden. Zij zijn 18, 20 en 23 jaar oud. Een van de verdachten komt uit Rotterdam. De twee andere verdachten komen uit Appelscha.

Rond halfelf vanavond kreeg de politie de melding dat er op het Verdiplein een vechtpartij zou zijn, waarbij met vuurwapens wordt gedreigd.

De politie, die zeer snel ter plaatse is, kreeg aan de hand van getuigenverklaringen zicht op een auto met daarin drie mannen, de later aangehouden verdachten, die op de kruising van de Beethovenlaan en het Wagnerplein werd aangetroffen en ingesloten.

Omdat er sprake was van vuurwapens heeft de politie de mannen via een uitpraatprocedure uit de auto gehaald, geboeid en overgebracht naar het bureau.

Als de agenten vervolgens een onderzoek in de auto van de verdachten instellen, worden daarin drie vuurwapens (twee pistolen en een revolver) aangetroffen.

Uit het eerste onderzoek van de politie lijkt het te gaan om het innen van een openstaande gokschuld.

De drie verdachten zijn ingesloten en de politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de ware toedracht van het voorval.

Overigens heeft het voorval van vanavond niets te maken met de incidenten die eerder deze week op het Verdiplein plaatsvonden.

Bron: Carel Bouman