Ingezonden persbericht

STERKE START VOOR HET CONDOLEANCEREGISTER.NL

Nieuwkoop, 3 augustus 2003

Het Condoleanceregister.nl is een geheel nieuw en succesvol initiatief dat, hoewel de gehele ICT sector een sterke terugval heeft ondervonden, toch kans heeft gezien een toegankelijke site te creëren voor eenieder die geconfronteerd wordt met het overlijden van een dierbare.



Ruim een jaar heeft de voorbereiding geduurd alvorens men daadwerkelijk gereed was voor de marktintrede. Juist de gevoeligheid en nog bestaande taboes rond de dood hebben geleid tot een volledig, betrouwbaar en compact overzicht van overlijdensberichtgevingen.


De bezoeker die behoefte heeft om te rouwen bij het verlies van een dierbare, wat voor ons alle in meer of mindere mate geldt, heeft hiertoe de mogelijkheid. Het Condoleanceregister.nl biedt ook de mogelijkheid van een herdenkingsboek aan de overledene, via een persoonlijke log-in code in een afgeschermde omgeving. Door een gebruiksvriendelijke navigatie, heeft de bezoeker o.a. de gelegenheid om de rouwcirculaire in te zien, hetgeen voor Nederland een compleet nieuwe toepassing is op het Internet. Via een netwerk van uitvaartondernemers, wordt de plaatsing hiervan in overleg met de ondernemer verzorgd. Zowel nabestaanden en vrienden als (oud)collega's, en medewerkers, kunnen de rouwcirculaire inzien en hebben desgewenst de keuze een condoleancebericht voor de nabestaanden achter te laten. Het Condoleanceregister.nl ziet er op toe dat teksten die niet respectvol en eerbiedig zijn opgesteld, worden verwijderd dan wel niet worden toegelaten.


Door een onverwacht overlijden is Het Condoleanceregister.nl gevraagd 3 weken voor haar geplande marktintrede van 1 augustus 2003, medewerking te geven aan het kenbaar maken van een overlijden.
Dhr. Alex van den Berg verloor zijn broer René door een kayakongeval in Noorwegen op 12 juli jl.
Alex vertelt: "Na het ongeval ontstond de behoefte tot een condoleance-site aangezien het internet door de kayakkers veel gebruikt wordt. Alhoewel mijn familie en ik in eerste instantie niet zoveel waarde hechtte aan een internet-site, heb ik toch aan Het Condoleanceregister gevraagd een site te openen. Hoewel de internet-site nog niet officieel geopend was, is er in overleg een tijdelijke site geopend welke later in de definitieve site opgenomen zou worden.
De link naar de condoleance-site werd opgenomen in de rouwcirculaire. Aangezien het internet een laagdrempelig en snel toegankelijk medium is, kwamen er snel veel reacties op René zijn overlijden, deze varieerde van steunbetuigingen tot ervaringen en herinneringen aan René. Dit heeft ons gesteund en gaf ons inzicht in hoe anderen René kenden. Door de toegankelijkheid hadden we echt het gevoel dat iedereen het verlies met elkaar kon delen. De condoleance-site heeft ons daarbij veel steun gegeven."


Uniek is de mogelijkheid om bij een door de nabestaanden aangemeld In Memoriam, een persoonlijke kaars te laten branden; de naam van de bezoeker kan daarbij worden achtergelaten. De kaars brandt evenals bij een bezoek aan een begraafplaats of kerk een aantal uren. Meerdere bezoekers kunnen tegelijkertijd hun persoonlijke kaars ter nagedachtenis laten branden.


Tijdens de gedegen voorbereiding kwam Het Condoleanceregister.nl in samenspraak met verschillende uitvaartondernemers, tot het besef dat niet alleen nabestaanden, maar ook bedrijven en verenigingen behoefte hebben om melding te kunnen maken bij het overlijden van aan hen verbonden personen. Hiertoe bieden zij dan ook de mogelijkheid, zodat relaties die verder weg of in het buitenland wonen geïnformeerd worden. In tegenstelling tot de dagelijkse krant, is op Het Condoleanceregister.nl de informatie langere tijd zichtbaar, waarbij men zelf de duur van plaatsing kan bepalen.


Het Condoleanceregister.nl is een initiatief van Euro4Umanagement welke mede haar diensten in Zwitserland onder de naam Kondolenzregister.ch aanbiedt.


Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:


Het Condoleanceregister.nl

Brasem 13

2421 HR Nieuwkoop

Tel: 0172-575673

Fax: 0172-575672

Email: info@hetcondoleanceregister.nl
Website: www.hetcondoleanceregister.nl