Persberichten - 04/08/2003

Koramic - Openbaar bod tot omruiling op Koramic succesvol afgesloten

Het openbaar bod tot omruiling door Korfinco op de aandelen Koramic Building Products (hierna Koramic) - dat liep van 2 juli t.e.m. 30 juli 2003 - werd succesvol afgesloten.

In het kader van het ruilbod werden 4.899.200 aandelen Koramic aangeboden. De deelneming van de Koceram groep in Koramic komt hiermee op 96,63%. Aangezien de Koceram groep meer dan 95% van de aandelen Koramic heeft verenigd, is de opschortende voorwaarde waaraan het ruilbod onderworpen was, vervuld en is het ruilbod dus definitief geworden.

De aandelen Wienerberger AG en de opleg in contanten zullen op 20 augustus 2003 overschreven worden naar de rekening(en) die door de verkopers werden aangeduid op het aanvaardingsbulletin. De opleg in contanten zal vanaf 20 augustus 2003 ook verkrijgbaar zijn aan de loketten van de loketbanken.

Overeenkomstig artikel 32, lid 1 van het Koninklijk Besluit van 8 november 1989, zal Korfinco het bod heropenen onder dezelfde voorwaarden, teneinde de beleggers die niet zijn ingegaan op het bod nog toe te laten hun aandelen aan te bieden. Volgens dit Koninklijk Besluit dient het bod gedurende minstens 15 werkdagen heropend te worden. Om rekening te houden met de vakantieperiode, heeft de Raad van Bestuur van Korfinco beslist het bod langer dan de minimale wettelijk vereiste periode open te houden. Het bod zal dan ook heropend worden van 6 augustus tot en met 5 september 2003.

Korfinco zal de schrapping van de notering van het aandeel Koramic op de Eerste Markt van Euronext Brussels aanvragen na afsluiting van het heropende ruilbod.

Bron: Koramic
Provider: Euronext Brussels