Digitale Gemeente Houten

Vragen over onveilige verkeerssituatie Stationserf

maandag 4 augustus 2003 - Door: Ed Plekkenpol

Gerard Zandbergen van de fractie Zandbergen, gaat het college van B&W schriftelijk opheldering vragen over de verkeerssituatie op het Stationserf in Houten. Bewoners hebben in juni jl. in een brief de gemeente hierop gewezen, hetgeen niet tot verbetering heeft geleid.

In de brief, die door 59 bewoners werd ondertekend, werd aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie op het Stationserf. Buurtbewoonster N.Versteeg; "Al sinds 1997 hebben we geklaagd over de onveilige verkeerssituatie op het Stationserf. Deze weg wordt intensief gebruikt door fietsende schoolkinderen. De gemeente is verschillende malen gewezen op het feit dat er te hard wordt gereden en dat het wegdek slecht is. Regelmatig ontstaan er gaten, die dan provisorisch met puin of een laagje asfalt worden gedicht. Op ons klagen kregen we van de gemeente als reactie dat het budget op was, of dat de situatie niet urgent was en er werd gewacht tot de realisatie van de spoorverbreding. In onze brief aan de gemeente eisen we snelheidsverlagende maatregelen en afdoende reparatie van het wegdek. Van de gemeente hebben we tot op heden slechts een ontvangstbevestiging ontvangen."

De bewoners hebben inmiddels de steun gekregen uit de Houtense politiek. Gerard Zandbergen van de fractie Zandbergen, gaat schriftelijke vragen aan het college van B&W. Hij wil weten of het college ook vindt dat de verkeerssituatie op het Stationserf onveilig is en dringt aan op het snel nemen van maatregelen.

De gemeente Houten was ten tijde van publicatie van dit artikel nog niet in staat een reactie te geven.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).