Politie Rotterdam Rijnmond

maandag 4 augustus 2003

TWEE STRAATROVERS AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben maandagmorgen vroeg op de 1e Middellandstraat twee straatrovers aangehouden. Het tweetal, 28-jarige Rotterdammer en een man zonder vaste woonplaats, wiens identiteit nog niet bekend is, is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Een 25-jarige man uit Rotterdam werd rond drie uur maandagmorgen op de 1e Middellandstraat met geweld door twee mannen beroofd van ongeveer 70 euro. Aangever alarmeerde direct surveillerende politiemensen en vertelde dat één van de daders zich ophield bij het Tiendplein. De 28-jarige verdachte werd aangehouden, maar dat ging niet zonder slag of stoot, want de man verzette zich hevig. Er moest pepperspray worden gebruikt, waarna hij nog kans zag te vluchten. Na een korte achtervolging kon hij worden overmeesterd. Nadat deze verdachte in een politieauto was gezet, wees aangever de tweede verdachte aan, die tussen de omstanders stond. Ook hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Het gestolen geld werd bij de verdachten aangetroffen.

VROUW IN HAND GESCHOTEN - VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks half zeven werd op de Mathenesserdijk een auto beschoten, waarbij de 26-jarige bestuurster, afkomstig uit Rotterdam in haar hand werd geraakt. Het slachtoffer zat samen met een andere vrouw in de auto, toen er plotseling een man op de auto afkwam en met een vuurwapen dwars door de voorruit schoot. De aanleiding voor dit gebeuren is onbekend. Het slachtoffer, dat in haar hand werd geraakt, wist nog met de auto weg te komen. Zij moest voor behandeling van haar verwonding naar het Erasmus Medisch Centrum worden gebracht. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon wat later op de hoek van de Mathenesserdijk en de Grote Visserijstraat een 29-jarige Rotterdammer worden aangehouden. Hij had geen vuurwapen bij zich. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze schietpartij.

VIER MANNEN PROBEREN SCOOTER TE STELEN - VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks zeven uur werd op de Katendrechtse Lagedijk een 16-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij zou samen met drie anderen op de Wolphaertstraat een scooter hebben willen stelen. Een getuige had gezien dat vier mannen probeerden een scooter te stelen. Toen de getuige de politie waarschuwde, gingen de vier er vandoor. Naar aanleiding van de opgegeven signalementen kon de politie later de 16-jarige verdachte aanhouden. De jongen verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij was in het bezit van een balletje cocaïne. De jongen werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.

POLITIEMAN MET STOK GESLAGEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Zondagavond omstreeks half twaalf kreeg de politie een melding van een onenigheid op de Da Capo. Toen de politie ter plaatse kwam, trof men buurtbewoners en een grote groep jongeren met stokken in hun handen aan. De jongeren gingen er, toen zij de politiemensen zagen, rennend vandoor waarop de achtervolging werd ingezet. Op de Vijverlaan reden drie scooterrijders in de richting van een politieman, die ook deelnam aan het onderzoek naar de onruststokers. Zowel de bestuurders als passagiers zwaaiden met stokken boven hun hoofd. Eén passagier sloeg bij het passeren met een stok in de richting van het gezicht van de agent. De politieman kon de slag afweren maar werd wel aan zijn schouder geraakt. Hij kwam hierdoor ten val.
De scooterrijders gingen er vandoor. Zij werden na een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in naar de groep verdachten.